TemeVijesti

“Palo zadnje stablo na Kamičku”

Čitatelj Sinjske rere nam je poslao fotografije srušenog stabla na tvrđavi Kamičak koji se dogodio danas za vrijeme nevremena koji je na više mjesta u Sinju prouzrokovao rušenje stabala.

Znamo da ovo nije zadnje stablo na Kamičku, ali stanje flore na čitavom području ispod utvrde Kamičak je u jakom lošem stanju i nije ni približno onome koje je bilo prije dvadeset i više godina kada je Kamičak okruživala “prašuma”. Kamičak je dosadašnji izgled dobio 1890. godine kada je obzidan i pošumljen borovima.

Međutim sadašnje stanje je da borovi polako nestaju i slučajno i namjerno i prijeti da će čitav okoliš utvrde Kamičak biti dobrano ogoljen. Grad Sinj morati će povesti računa što napraviti s okolišem utvrde Kamičak koja ni sama još nije gotova ili novo uređenje planskim pošumljavanjem ili bi bilo dobro da čitav okoliš pokrijemo “prekrasnom” betonskom galanterijom koju imamo u Vrličkoj i Glavičkoj ulici, ispod Crkve, prema Peškariji do Alkarskih dvora gdje su sve prilaze Pijaci učinili “još ljepšim i starijim za ogromne kunske iznose”.

Pogled s većeg dijela utvrde na njene obronke nije nimalo privlačan ni sinjanima a ni turistima ako ih ima, ali imamo i lijep primjer kad je ove godine Kamičak blagdanski osvjetljen i lijepo se popeti u noćnim satima.

Može ovo sve puno bolje i puno brže, zaslužio je to naš Kamičak!

Foto: Ivan Alebić

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button