PolitikaTeme

Pao GUP Sinja dr.Jadrijeviću i Ninčeviću

Na protekloj sjednici Gradskog vijeća točka svih točaka je bila Prijedlog Odluke o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada. Nakon izlaganja predstavnika predlagača prvi se u ime Kluba vijećnika javio Ante Šušnjara i iznio podatak da se ovim izmjenama i dopunama mijenja 400 tisuća metara kvadratnih prostora u najvažnijim dijelovima grada. Kazao je da smo svi mi za promjene GUP-a, ali ne na ovakav način.

Vijećnik HDZ-a Marko Križanac je kazao da se ovim dokumentom mijenja budućnost ovog Grada za nekoliko desetljeća, a da je sam Prijedlog  prezentiran na svega par stranica jako šturo i bez ikakve kvalitetne prezentacije i da NL dr.Jadrijevića kao i sve ostalo želi riješiti „preko koljena“. Između ostalog je postavio upit, što se planira raditi na kompleksu bivše tvornice Dalmatinka. HDZ neće podržati Prijedlog jer se očito pogoduje nekima, jer se u traženju 23 velike izmjene krije i nekoliko koje nisu u interesu Grada Sinja. Prijedlog treba povući i izvršna vlast u dogovoru sa svim klubovima vijećnika pokušati naći ono što je dobro za grad Sinj i to uvrstiti u novi prijedlog i čim prije staviti na dnevni red u interesu grada Sinja.

Vijećnik SDP-a Nikola Vučković je kazao da izgleda je postala praksa da mi vijećnici dobivamo prijedloge za izmjenu prostornih dokumenata u kojima ima i opravdanih i ne opravdanih zahtjeva, pa se onda od nas očekuje da ih sve skupa prihvatimo. U čitavom tom prijedlogu od prvorazredne važnosti je prijedlog izmjene GUP-a ex Dalmatinke. Sinjska javnost je ovdje ostala uskraćena za krucijalne informacije poput pitanja zašto se nije udovoljilo zahtjevu odbora vjerovnika Dalmatinke kada su tražili prenamjenu GUP-a čime bi se postigla bolja cijena i namirila sva potraživanja radnika Dalmatinke, dok se sada ekspresno ide na ruku privatnom investitoru koji se u mnogo slučajeva do sada povezivao s nezavisnom listom dr. Jadrijevića, što u javnosti izaziva određenu dozu sumnje u cijeli ovaj postupak.

U svom izlaganju vijećnik Joško Kontić je konstatirao da Stipislav Jadrijević praktički se predstavlja kao predlagač i replicira i odgovara na sve upite vijećnika  dok je službeni predlagatelj gradonačelnica, koja se skoro nije ni osvrnula na ovako važan dokument. Kazao je da se slaže s ostalim vijećnicima koji su izjavili da se Prijedlog povuče, da se materijali dobro prouče i da se zajednički utvrdi što se može uvrstiti, kako se ne bi dogodilo da se zbog 5 loših projekata ne prihvate ostali dobri.

Vijećnik Miro Bulj je isto bio kritičan prema ovakvom obliku Prijedloga GUP-a i napomenuo da se slaže s ostalim vijećnicima da se povuče Prijedlog, jer po njemu isto ima nekoliko spornih traženja investitora u svojim zahtjevima, a kao jednog od njih je spomenuo i traženje investitora da se na mjestu garaža bivšeg Autoprijevoza – Sinj prenamjeni u stambenu namjenu.

Dugogodišnja političko-poslovna suradnja dr. Jadrijevića i Ninčevića

Vijećnik HDZ-a Marko Križanac je postavio upit vijećniku Stipislavu Jadrijeviću je li g.Ninčević osoba koja je sa nositeljem NL dr.Jadrijevića bio na listi za Sabor RH i je li njih vežu dugogodišnje veze na više društvenih područja i slijedom toga je li ovo i njegov projekt u ex Dalmatinci.

Na to je vijećnik Stipislav Jadrijević izgubio kontrolu pristojnog ponašanja i na osobnoj razini počeo vrijeđati vijećnika HDZ-a.  Tu mu se pridružio i vijećnik Žarko Delić koji je samo formalno izbačen iz NL dr.Jadrijevića, ali koji i dalje podržava NL i glasa istovjetno kao i dr.Jadrijević. Žalosno je bilo gledati i slušati nositelja NL dr.Jadrijevića koji praktički vodi Grad Sinj već devet godina, na koju i čiju se razinu spušta i dovodi raspravu u GV na razinu „peškarije“. Žarko Delić je uspio u svome naumu i napokon u osam godina je sa pozicije teške oporbe na listi Mira Bulja, koja je sjedila na dnu vijećničkog stola, uspio doći na vrh vijećničkog stola i sjediti tik do dr.Stipislava Jadrijevića, vjerojatno kao njegov glavni savjetnik i strateg. Opće je poznato u Sinju kako će ova politička simbioza završiti.

Napokon je riječ dobio i g.Ninčević  koji je u 5 minuta pojasnio da će sa svojim partnerom Denisom Katićem kupiti i drugi dio zemljišta Dalmatinke na tom prostoru, ukupne površine 14 hektara, gdje namjeravaju napraviti business park sa kino dvoranom, salom za vjenčanje, sportskim i zabavnim prostorima, unutarnjim i vanjskim sportskim terenima, dječjim igralištima i drugim raznim sadržajima.

Nakon izlaganja g.Ninčevića je određeno više stanki, nakon koje su izjave dali Miro Bulj koji je kazao kako će prilikom glasovanja o Prijedlogu biti suzdržani, jer nije kvalitetno napravljen. HDZ-ovi vijećnici u zaštiti interesa grada Sinja biti protiv ovakvog Prijedloga GUP-a. Nikola Vučković – SDP je izjavio da će biti suzdržan. Stipislav Jadrijević je izjavio kako će vijećnici NL dr. Jadrijevića podržati Prijedlog.

Za prijedlog je glasovalo 5 vijećnika (NL dr.Jadrijevića + Žarko Delić), 7 vijećnika HDZ-a protiv, a suzdržano 7 vijećnika Mosta i nezavisni vijećnici Ivana Šabić i Zvonko Maras.

Trakavica u organizaciji izvršne vlasti na čelu NL dr.Jadrijevića u pogledu GUP-a će se sigurno nastaviti dokle NL ne nađe 11 ruku za ovakav Prijedlog GUP-a ili dok zajednički ne sjednu na inicijativu gradonačelnice Kristine Križanac sve političke opcije i dogovorno ne pronađu interes Grada Sinja u izmijenjenom prijedlogu GUP-a.

Povezani članci

4 Komentara

 1. A moj Jadrijeviću Maći ti vodi politiku na što si spa. Glavan se okreće u grobu kako te nije sram.

  40
  8
 2. sve za osobni interes,,,,doktor je uša u politiku zbog gupa svog rudnika a zbog gupa će i potonit

  15
 3. Ja mislin da tu neće bit ništa od poslovnog parka, kina, igrališta, trgovina i svega ostaloga. Prvo prilikom kad mu dozvole prenamjenu, investitor će to rasprodat i spremit lipe pare u đep. A vi Sinjani i radnice Dalmatinke lajte ma misec.

  15
  1
 4. Samo vi trabunjajte riješit će oni gup kako njima paše. Velik je tu novac ubačen da bi leža.

  9
  1
Back to top button