Vijesti

PAŽNJA! sve veći broj lažnih računa za pomoć Petrinji i Sisku

S obzirom na veći broj lažnih računa, molimo sve ljude dobre volje da svoje donacije upućuju isključivo na službeni račun Republike Hrvatske ili na račun Hrvatskog crvenog križa kako bi bili sigurni da će donacije doći do onih kojima je najpotrebnije.

‘U ovom je trenutku najbolje držati se onih podataka koje na službenim stranicama objavi Stožer civilne zaštite ili eventualno Hrvatski crveni križ. Dodatne provjere su prilikom samog plaćanja, ukoliko se radi o pravnim osobama, podaci će se automatski prepoznati u aplikacijama za plaćanje. Sva strana plaćanja, a ima i takvih, su sumnjiva’, objasnio je Delić za 24sata.hr.

Istaknuo je da možemo očekivati kako će se lažni računi za prikupljanje pomoći više pojavljivati u idućim danima.

‘Relevantni mediji u ovom trenutku, čini se, objavljuju i relevantne informacije. Na društvenim mrežama u tom smislu treba pratiti potvrđene stranice, osobe i medije. Treba se suzdržati od prosljeđivanja informacija koje u tom smislu ne dolaze iz nadležnih službi (civilna zaštita i policija) ili medija. Treba, dakle, provjeriti gdje je informacija nastala’, objašnjava Delić.

Vlada RH otvorila račun za donacije – „Pomoć za obnovu nakon potresa“

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button