Vijesti

“Peglanje” piste sinjskog aerodorma

„PEGLANJE“ PISTE SINJSKOG AERODROMA

Inženjerijska postrojba gardijske brigade HV provela je radove ravnanja uzletno sletne staze aerodroma Sinj. Ti radovi su nastavak suradnje Hrvatske vojske i civilnih struktura a u konkretnom slučaju, ova postrojba je lani izvršila radove iskopa i odvoza zemlje i raslinja pri čišćenju aerodromskih vodoodvodnih kanala. Uz aeroklub Sinj koji je operator ovog aerodroma, istoga stalno koriste i druge takve udruge ali i postrojbe HRZ i besposadnih letjelica OSRH. Suradnja aerokluba Sinj i sastavnica Ministarstva obrane RH je dugotrajna i uspješna po svakom pitanju.

„Ovi radovi se provode sada kad su se stekli optimalni uvjeti a da bi isti imali što bolji učinak na kvalitetu uzletno sletne staze koja je najvažnija manevarska površina aerodroma. Komunikacija i suradnja između zapovjednika inženjerijske postrojbe, pukovnika Mazalina i naših ovlaštenih osoba je neposredna i izrazito učinkovita, a evo sada smo na licu mjesta i nadgledamo radove „ rekao je predsjednik aerokluba Zvonko Kovačević .

Ovo je još jedan od primjera iz kojeg je zorno vidljiva dobra praksa uporabe HV za potrebe civilnih udruga, lokalnih samouprava i građana općenito.

Povezani članci

Back to top button