Politika

Penava: Branit ćemo Hrvatsku od globalizma i okupiti ljude koji zastupaju tradicionalne vrijednosti

TRILJ, 15. prosinca 2022. – Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, i Ivan Šipić, nositelj Nezavisne liste Ivan Šipić, bivši gradonačelnik Trilja, bivši saborski zastupnik i legenda Sinjske krajine, održali su konferenciju za medije povodom potpisivanja sporazuma o zajedničkoj suradnji.

”Ovo je korak prema političkoj suradnji koja će uslijediti s Domovinskim pokretom. Za nas u Nezavisnoj listi, Domovinski pokret nije tek strančica, ili kako je već netko naziva, nego jedan pokret koji se pretvorio u lijepu priču gdje se, uzduž i poprijeko od Iloka do Dubrovnika, brane vrijednosti za koje i mi smatramo da su dobar temelj za opstojnost hrvatske domovine”, poručio je Šipić.

Šipić je istaknuo kako ovom suradnjom na lokalnoj razini dobivaju vjetar u leđa te kako je tu i gospodin Marko Žaja, povjerenik DP-a i član Skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Dodao je i kako su već neke projekte artikulirali te kako samo žele osnažiti priču koju je Nezavisna lista svojim dobrim projektima već pokrenula u triljskom kraju. Istaknuo je da ih posebno veseli domovinski duh Domovinskog pokreta koji se temelji i na njihovim vrijednostima, a to su vjera i ljubav prema domovini.

”Kolega Šipić je bio dugogodišnji gradonačelnik grada Trilja, a također i saborski zastupnik, čovjek s velikim iskustvom, čovjek koji po svjetonazoru i duhu koji ga krasi, jednako kao i njegove ljude, zapravo predstavlja identično ono što predstavlja i Domovinski pokret, a to su domovina i pokret, dakle nešto puno veće i nešto što okuplja i što gradi, a gdje su Hrvatska i hrvatski narod glavna misao i pokretač svih akcija, promišljanja i djelovanja”, uvodno je poručio Penava.

Penava je rekao kako globalizam na okrutan način odbacuje ljude, ideje i običaje, te sve ono što je prepreka globalizmu, a to je sve ono suvereno, ono što zastupa našu vjeru i drži čovjeka ukorijenjenog i stabilnog u obitelji.

”Stoga se Domovinski pokret i pojavio i nastavit će jačati jer smo prepoznali važnost ovog trenutka, raširili smo ruke, a svi ljudi koji su bili odbačeni i bit će odbačeni zbog svojih stavova i zbog branjenja svojih zdravih tradicionalnih vrijednosti, dobrodošli su i bit će vrijedni pokretači priče koju Domovinski pokret polako gradi”, zaključio je Penava.

 

Služba za odnose s javnošću Domovinskog pokreta

Povezani članci

Back to top button