Crna kronika

PGP Trilj – Pronađeno i oduzeto oružje i streljivo u 52-godišnjaka

Policijski službenici Postaje granične policije Trilj su proveli kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom. Naime, prije dva dana, 23. srpnja, na GP Kamensko prilikom obavljanja granične kontrole u vozilu kojim je spomenuti došao na granični prijelaz je uočena torbica u kojoj se nalazio pištolj Walter call 7,65 mm s pripadajućim spremnikom i 8 komada streljiva 7,65 i rezervni spremnik s 25  komada streljiva 7,65. Utvrđeno je kako nema dozvolu za oružje te su pištolj i streljivo oduzeti dok je po dovršenom istraživanju protiv spomenutog podnijet Optužni prijedlog sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog počinjenja prekršaja iz čl. 11., čl. 30. i čl. 60. navedenog Zakona.

 

Sažetak u protekla 24 sata

 Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijevara, tri oštećenja tuđe stvari, utaja, teška krađa i sedam krađa. U posljednja 24 sata evidentirano je devet prometnih nesreća od kojih su četiri s materijalnom štetom. Pet osoba je lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo:

Pronađene stabljike marihuane

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom koji je prije tri dana, 22. srpnja, zatečen na području Kaštela u zalijevanju zasađenih stabljika. Po zatjecanju se dao u bijeg, ali je ubrzo sustignut od strane policijskih službenika i potom uhićen. Na mjestu pronalaska je obavljen kriminalističko tehnički pregled i izuzeto je 99 stabljika marihuane visine 120 – 140 cm te je obavljena i pretraga prostora i vozila koje koristi. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 37-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 190.st.2. Neovlaštena proizvodnja i promet drogama Kaznenog zakona.

Provala u mobilnu kućicu

Jučer iza podneva u Omišu je provaljeno u mobilnu kućicu u auto kampu. Otuđen je novac, prijenosna računala, nakit i osobni predmeti. Vlasniku je pričinjena veća materijalna šteta. Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

 

Rezultati pojačanog nadzora u prometu – od 744 prekršaja 266 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine

 Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 744 prekršaja od čega izdvajamo 77 za alkohol, 266 za prekoračenje  brzine, 68 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 22 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 zbog zabrane upravljanja i 3 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.
Na području Sinja je utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 2,35 g/kg.

Zabilježene su 42 prometne nesreće od kojih je 19 nesreća s ozlijeđenim osobama. Pet osoba je zadobilo teže, dok je sedamnaest osoba lakše ozlijeđeno.

Pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila. Nadalje, ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koristite mobitel tijekom vožnje, koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu, bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja, pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom, te prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila, te poduzmite i sve drugo što omogućava da vi i drugi budete sigurni u prometu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button