Kultura

PKD „Gaj Laberije“ održao redovnu godišnju skupštinu

Skupština Promotora kulturnih događaja „Gaj Laberije“ održana je ponedjeljak, 26.02.2024. godine u prostorijama NK „Tekstilac“ Sinj.

U nazočnosti velikog broja skupštinara predsjednik udruge Dejan Poljak  iznio je godišnje izvješće o radu udruge za 2023. godinu, plan rada i financijski plan za 2024. godinu.

Predsjednik Nadzornog odbora Josip Bilonić dao je izvješće u kojem navodi da je Udruga poslovala u skladu sa statutom udruge i prema zakonu o udrugama. Iznio je presjek financijskog stanja Udruge za razdoblje od 01.01.2023.g. do 31.12.2023.g. te broju članova koje udruga trenutno ima i provode programe volontirajući.

Predsjednica Upravnog odbora Danja Lakić Budimir dala je izvješće Upravnog odbora o broju sjednica u 2023. godini, velikom broju odrađenih projektnih aktivnosti koje je odobrio Upravni odbor, o stanju u udruzi, transparentnosti rada udruge i da udruga djeluje sukladno odredbama Upravnog odbora.

Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena od strane skupštinara.

U 2024. godini nastavljamo s bogatom paletom programa. Dva najznačajnija projekta su Dani antike „Utakmica Delmata i Rimljana“ i „Susret povijesnih postrojbi“

Možemo zasigurno utvrditi da smo sa dosadašnjim radom  upoznali široku javnost  sa svim relevantnim činjenicama o kulturološkom fenomenu spomenika Gaja Laberija i njegovom legendom. 

Manifestacije doprinose turističkoj ponudi ne samo grada Sinja već turističkoj ponudi  Splitsko dalmatinske županije i Republike Hrvatske.

Zasigurno će doći i vrijeme kada ćemo se turistički pozicionirati u svijetu kao kolijevka nogometa – rekao je predsjednik udruge Dejan Poljak.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button