Vijesti

Plenković planira kazniti Bulja, Petrinu, Milanovića i sve koji odbijaju Covid-potvrde!

Plenković je prozvao one koji potiču građane da ignoriraju odluke Stožera.

Oni koji su se zaštitili kao lički medvjed pozivaju ljude na neposluh! Mijenjat ćemo zakone, uvest sankcije za takve, poručuje Plenković.

Na prosvjede potiču politički eksponirani ljudi, ne vjerujem da je njima bris problem. Pogotovo onima koji potiču na prosvjede, a primili su jednu, dvije ili tri doze. Zaštićeni su kao lički medvjedi, a potiču na neposluh. Zato sam naložio ministrima da uvedemo sankcije za ove koje će se ponašati tako da odluke koje Stožer donosi na temelju zakona bagateliziraju, ignoriraju i pozivaju na građanski neposluh. To ne dolazi u obzir, rekao je na sjednici Vlade Plenković.

Doznaje se kako će Plenkovićeva najava o uvođenju sankcija oko Covid-potvrda odnosi na čelnike gradova, općina ili institucija koji se oglušuju na odluku o obveznim Covid-potvrdama i odbijaju je provesti.

Naime, trenutno nema zakonskog uporišta za kažnjavanje lokalnih čelnika, sinjskog gradonačelnika Mira Bulja koji je rekao kako on u Sinju neće provoditi odluku o obveznim Covid-potvrdama, te je pozvao građane da usluge lokalnih institucija koriste kao prije odluke Stožera. Bojkot odluke o Covid-potvrdama objavili su gradonačelnik Čabra Antonio Dražović i načelnik Primoštena Stipe Petrina. .

Vlada planira promijeniti zakone kako bi ih mogla kazniti. Po trenutnim odredbama sankcije može snositi šef lokalnog stožera zbog neprovedbe mjera, ali ne i lokalni politički čelnik. To Plenkovićeva vlada namjerava u najkraćem roku promijeniti zakonskim izmjenama.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button