Kultura

Pljačka stoljeća na „Mistu za film“

Sinjski kulturni urbani pokret (SKUP) predstavlja svoj novi program „Misto za film“.  Cilj programa je upoznati publiku s nezavisnim filmovima te povećati broj korisnika koji uživaju u kulturi gledanja filmova na velikom platnu. Plan je izmjestiti projekcije na netipične lokacije u gradu Sinju te privući različite skupine korisnika – drugim riječima, film dolazi publici i to na njihove omiljene lokacije.

Za prvu lokaciju projekcija odabran je Gradski park Sinj gdje će biti prikazan film Pljačka stoljeća (2020.) argentinskog redatelja Ariela Winograda.

Film je snimljen po istinitom događaju, a  prati grupu lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku poslovnice Banco Río u Acassusu, poznatu kao jednu od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Legendarna pljačka poslužila je kao inspiracija za nastanak ove duhovite akcijske komedije, ali i svjetski popularne serije Money Heist (La casa de papel). Predvođena odličnom glumačkom postavom, ova ‘priča o krađi koja je ušla u povijest’ doživjela je jedno od najuspješnijih kino otvaranja u povijesti Argentine.

Projekcija će se održati u nedjelju 26. lipnja 2022. s početkom u 20 i 30 sati. Ulaz je slobodan.

„Misto za film“ dio je SKUP-ova programa “Kultura u zaleđu” koji se financira iz sredstava podrške Zaklade „Kultura nova“ za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button