Vijesti

Počeli su radovi na projektu “jahačka dvorana” – srušena je kuća pokraj ciljne pozicije

Grad Sinj i Inero d.o.o. i GEOIN Split d.o.o. su potpisali ugovor o izgradnji Interpretacijsko-edukacijskog centra Sinjska alka s parkiralištem. Odmah po potpisu Ugovora navedeni izvođači su krenuli sa pripremama terena. Jedan od prvih vidljivih poteza na samom hipodromu je bila rušenje kuće koja se nalazi pokraj startne pozicije na jahačkoj stazi.

Ovo je za sada dobar znak za ostvarenje ovog projekta jer je kratak rok izgradnje od samo 300 dana, odnosno jahačka dvorana mora biti gotova do 31. prosinca 2019. godine. Ukupna vrijednost radova je 26,5 milijuna kuna s PDV-om.

Sve ovo je davno trebalo biti gotovo da gradonačelnica Kristina Križanac i NL dr. Jadrijevića nije u prvom natječaju „gurala“ Kamgrad d.o.o. iz Zagreba da za astronomsku cijenu bude odabran za izvođača radova. Lomila su se politička koplja u Gradskom vijeću i tada je NL dr. Jadrijevića bila prisiljena objaviti drugi natječaj i uz sve kriterije i bodove ipak je odabrana najjeftinija ponuda i većina vijećnika u Gradskom vijeću Sinja bila je u pravu kada je opetovano inicirala transparentno rješavanje javnog natječaja za jahačku dvoranu. Sada se dobila i izlicitirala puno manja ukupna cijena koštanja projekta nego je to bio slučaj u prvom natječaju. Za projekt “Sinj u sridu” i za Grad Sinj ovo znači uštedu koja se mjeri u milijunima kuna.

Foto galerija:

Povezani članci

Back to top button