Vijesti

Počelo uklanjanje divljih deponija

Na inicijativu Mjesnog odbora Suhač, a uz odobrenje gradonačelnika Grada Sinja Mira Bulja jučer su počeli radi na uklanjanju divljih deponija u naseljima Suhač, Lučane i Karakašica.

Čišćenje obavljaju  „Čistoća Cetinske krajine d.o.o“  i Grad Sinj, a pomažu im i stanovnici tamošnjih naselja. Uklanjanje divljih deponija na ovim lokacijama trebalo bi potrajati nekoliko dana.

Organizirano čišćenje ujedno je i uvod u akciju Zelena čistka koja će se održati u Sinju 18. rujna 2021. godine kada će zainteresirani volonteri u suradnji s gradskim komunalnim službama  očistiti nekoliko divljih odlagališta na području Grada Sinja.

Podsjetimo, Zelena čistka je nacionalna kampanja kojoj je u cilju podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja divljih odlagališta.

Naša zemlja  provođenjem ove akcije nastavlja biti dijelom priče većih razmjera koje utječu na svijest građana o zdravim navikama, čišćem okolišu i aktivnom pristupu rješavanja problema.

Gradonačelnik Miro Bulj pozvao je sve zainteresirane  građane i ljubitelje prirode da se pridruže akciji čišćenja, te da svoje prijave pošalju na e-mail: info@sinj.hr ili 021/ 708-600.

U e-mailu je potrebno navesti: Zelena čistka- ime i prezime.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button