Vijesti

Počeo 32. Alkarski padobranski kup

Današnjim skokovima za Padobransku baru krenulo je tradicionalno i jedinstveno ovogodišnje padobransko natjecanje na sinjskom aerodromu.

Padobranska bara kao uvodni dio cjelokupnog natjecanja, ponudila je odlične pogotke i neizvjesnost jer su nakon tri serije skokova Matko Vuković i Zlatko Ugrin imali svaki po tri pogotka „u sridu“ i po 7 kaznenih centimetara te su izborili pripete za pobjednika. Na tom dodatnom skoku obojica su opet pogodili „u sridu“ s tim da je Vuković  „tukao“ 6 kaznenih centimetara a Ugrin samo 1 kazneni centimetar te zasluženo uzeo Padobransku baru.

Sutra u subotu, sinjskim padobrancima priključuju se i ostali natjecatelji a svi skupa će se kroz šest serija skokova boriti za naslov ekipnog pobjednika 32. Alkarskog padobranskog kupa te za naslov Slavodobitnika u pojedinačnoj konkurenciji. Interno, sinjski padobranci imat će proglašenje za pojedinačne pobjednike Padobranske čoje i Padobranske alke.

„Ovogodišnji Alkarski padobranski kup trebao bi biti izuzetno zanimljiv zbog sudjelovanja nekoliko vrlo kvalitetnih ekipa a još više odličnih pojedinaca. Nastupit će ekipa aerokluba Prijedor (BiH) koja je ove sezone u nizu odličnih rezultata, ekipa PK Krila Kvarnera iz Rijeke koja je bila drugoplasirana na nedavnom državnom prvenstvu, ekipa aerokluba Ptuj (Slovenija) koja također postiže odlične rezultate, zatim standardno dobra ekipa aerokluba Banja Luka (BiH), ekipa zagrebačke Croatie itd. Jasno da treba računati i na našu domaću ekipu iz Aerokluba Sinj koja je aktualni državni prvak a iz potaje vreba svoju šansu i druga sinjska ekipa. Samo da nas posluži meteorološka situacija za vikend pa da jedno od najstarijih padobranskih natjecanja u svom 32. izdanju prođe na razini kako i zaslužuje“ – riječi su organizatora i domaćina iz Aerokluba Sinj.

 

 

Povezani članci

2 Komentara

  1. cilo lito od 6ipo se uspr.e svako jutro, koliko je para došlo u sinjsku blagajnu 0 kn.

    4
    3
  2. Mozaik, vidi u Boss, Fantaziju, Hotel Alkar, restoran Dubrovnik i druge usluzne djelatnosti u gradu imaju li prometa povezano sa aktivnostima na Piketu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button