Vijesti

Počeo Advent u Sinju, upaljena prva adventska svijeća

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, predsjednik Gradskog vijeća Petar Župić i gvardijan Samostana i crkve Čudotvorne Gospe Sinjske fra Marinko Vukman upalili su prvu Adventsku svijeću u Sinju.

Na Šetalištu Alojzija Stepinca paljenje svijeće organizirala je Turistička zajednica Grada Sinja, a park uz Šetalište ukrasili su članovi udruge Sinjski ferali. Na ovoj manifestaciji okupio se velik broj Sinjana, a zabavljali su se uz dobru glazbu, nastupe sinjskih mažoretkinja, kuhano vino, uštipke i fritule.

Nakon paljenja svijeće Gradonačelnik je otvorio i klizalište uz kojeg ga je dočekao veliki broj djece, a klizalište je prvog dana Adventa u Sinju za sve posjetitelje bilo besplatno.

Na Trgu dr. Franje Tuđmana zabava se nastavila uz koncert sinjskih bendova: Piromana, Z-benda, Ive Ajduković i Filomena & Banda.

Zabava u Sinju potrajala je do ranih jutarnjih sati.

Tijekom cijeloga prosinca bogatim kulturno-zabavnim i gastronomskim programom Sinjani i njihovi gosti će uživati u raznovrsnim manifestacijama, kao i uvijek pogodnim za svaki ukus i uzrast.

Advent u Sinju nudi nastupe poznatih hrvatskih i lokalnih glazbenika, omiljenih klapa i kulturno-umjetničkih društava, kazališne predstave, ali i uprizorenja hrvatskih tradicijskih običaja. Neće manjkati ni zabave za najmlađe – uživat će u Dječjem tjednu, a posjetit će ih i Djed Božićnjak!

Gradonačelnik Miro Bulj pozvao je sve zainteresirane da dođu u viteški grad Sinj i ugriju se poznatom sinjskom gostoljubljivošću.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button