Vijesti

Počeo je izbor najljepšeg i najboljeg vrtića – glasajte za sinjski vrtić

Za titulu najljepšeg vrtića bori se 52 vrtića iz 31 grada i 20 općina, dok će žiri najbolje vrtiće birati među 27 kandidata. Sve vrtiće možete pogledati i za svoje favorite glasati na našoj FB stranici do 24. svibnja u podne, kad zaključujemo izbor prenosi gradonačelnik.hr.

Kreće još jedan, treći po redu Izbor najljepšeg i najboljeg vrtića u Hrvatskoj, a ovaj put za titulu se natječu 52 vrtića iz 31 grada i 20 općina! I ovaj put izbor provodimo na dvije platforme – Najljepši vrtić biramo preko Facebooka i tu će pobjednika izabrati korisnici, dok će Najbolji vrtić, temeljem posebnih prijava i kriterija, izabrati stručni žiri.

Ovim jedinstvenim izborom gradonačelnik.hr na jednom mjestu okuplja najljepše vrtiće u zemlji te na taj način dodatno promiče i potiče ulaganja u predškolski odgoj, stručnost, zalaganje i angažman vrtića kao i njihovu proaktivnost u podizanju odgojnih standarda i sadržaja koje nude djeci, ali i njihovim roditeljima. Naš projekt prepoznali su i u najvišim stručnim institucijama – Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Agenciji za odgoj i obrazovanje te su se uključili kao pokrovitelji. U suradnji s njima izradili smo kriterije temeljem kojih će njihovi predstavnici – Larisa Ott Filipović, voditeljica Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanje i Luja Zamečnik, viša savjetnica za predškolski odgoj u Agenciji za odgoj i obrazovanje te predstavnik gradonačelnik.hr-a, ocijeniti i izabrati pobjednike među vrtićima koji će se natjecati za titulu najboljeg u Hrvatskoj.

Najbolje vrtiće u kategoriji gradova i općina naš žiri će proglasiti među 27 kandidata, dok se za titulu najljepšega natječu 52 vrtića. Izbor najljepšeg vrtića provodi se na našoj Facebook stranici na kojoj smo, ispod ove objave, objavili fotogalerije svih prijavljenih vrtića, ovaj put redoslijedom kojim su nam pristizale prijave. Novost ovogodišnjeg izbora jest i to da ćemo pobjednike izbora za najljepši vrtić proglasiti u četiri kategorije – općine, mali, srednji i veliki gradovi.

Glasovanje će trajati do srijede, 24. svibnja u podne, nakon čega ćemo prebrojati i prekontrolirati lajkove te potom i objaviti pobjednike. 

Glasati se može za više vrtića, a bitno je naglasiti da ćemo u zbrajanju glasova računati samo lajkove na čitavu objavu, odnosno galeriju slika, a ne i pojedinačne fotografije vrtića. Također, napominjemo da ćemo, zbog transparentnosti i izbjegavanja višestrukog glasovanja, u zbrajanju rezultata priznati samo lajkove na objave na našoj stranici.

Kao što smo već naveli, u ovogodišnji izbor prijavila su se 52 vrtića iz 31 grada i 20 općina iz svih krajeva Hrvatske, a uz pobjednike i neke od  najboljih iz našeg prošlog izbora (DV Maslačak iz Belišća koji ponovo brani titulu najljepšega, DV Drinovci iz Drniša, DV Lojtrica iz Velike Gorice, DV Potjeh iz Slavonskog Broda, DV Pinokio iz Donjeg Miholjca, DV Vukovar I iz Vukovara,  DV Bili Cvitak iz Sinja, DV Đakovo iz Đakova, DV Kutina iz Kutine…), tu je i mnoštvo i mnoštvo vrtića koji se po prvi put prijavljuju ili su u međuvremenu obnovljeni.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button