Vijesti

Početak izgradnje Poslovno uslužnog centra u Trilju

U Trilju svečani početak izgradnje Poslovno uslužnog centra 3LJ, (PUC 3LJ) Trilj i početna konferenciju projekta “Poslovno uslužni centar 3LJ”.
Početak radova obilježiti će ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta g. Darko Horvat svečanim polaganjem kamena temeljca, dana 10.12.2018. godine u 12.00h, na samom gradilištu u Gospodarskoj zoni Čaporice-Trilj.
U kino dvorani Trilj, s početkom u 12.30h, održati će se početna konferencija i prezentacija Projekta.
Projekt PUC 3LJ financira se iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova ugovoren s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU kao posredničkim tijelima. Ukupna vrijednost projekta iznosi 20.727.133,70 kn, a EU sufinancira u iznosu od 19.995.691,53 kn.

Provedbom projekta, u okviru Gospodarske zone Čaporice, stvaraju se uvjeti za jačanje agropoduzetničkog okruženja na području Trilja i šireg dijela dalmatinskog zaobalja.
Izgraditi će se tri zgrade ukupne površine od 4.057,5 m2 koje čine jedinstvenu cjelinu, prilagođene poduzetnicima i potpornim poduzetničkim inicijativama, potpomognute Ustanovom za istraživanje i širenje znanja na području prehrane i zdravlja CEKOM 3LJ.

U istima će se pružati podrška podizanja kapaciteta poslovnog sektora malih i srednjih poduzeća zainteresiranih za razvoj novih poljoprivrednih proizvoda, a sve u skladu sa Strategijom pametne specijalizacije Republike Hrvatske.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button