Vijesti

Počinje akcija „Mir i dobro“

S ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, kao i opće sigurnosti građana, i ove godine, posebno u doba božićnih i novogodišnjih blagdana, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u vremenu od 15. prosinca 2021. godine do 09. siječnja 2022. godine provoditi će se operativna akcija „Mir i dobro“ čiji je prvenstveni cilj upozoriti građane na opasnost od zlouporabe oružja, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava.

Suzdržavajući se od uporabe pirotehnike zajednički možemo postići da nam prosinac bude miran i spokojan. Međutim osim stvaranja prekomjerne buke koja uznemiruje i ljude i kućne ljubimce, korištenje pirotehnike do sada je imalo u nekim slučajevima ozbiljne posljedice.

Proteklih godina svjedočili smo koliko mogu biti ozbiljne i trajne posljedice korištenja pirotehnike, posebno kod djece. Ozlijede oka, prstiju, šake, ruke u većini slučajeva budu teške i ozbiljne i nažalost u nekim slučajevima imaju za posljedicu trajni invaliditet. Najčešće stradavaju djeca, ali evidentirali smo i ozlijede odraslih blagdansko vrijeme slavlja obilježavaju paljenjem i bacanjem pirotehnike.

Zajednički možemo postići da nam prosinac bude miran i spokojan. Suzdržite se od uporabe pirotehnike i na taj način kreirajte mirno i sigurno okruženje za vašu obitelj, prijatelje, susjede u vašem kvartu. Vodimo računa jedni o  drugima posebno u vrijeme blagdana.

Pozivamo roditelje:

  • da djeci mlađoj od 14 godina ne kupuju pirotehniku,
  • da vode brigu o sigurnosti djece i pobrinite se da ne koriste pirotehnička sredstva jer ista mogu trajno narušiti zdravlje vaše djece.
  • da razgovaraju  s djecom i ukažu im na moguće štetne posljedice,
  • da svojim primjerom pokažu djeci kako se blagdani mogu proslaviti i bez pirotehnike.

 

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button