Vijesti

Počinje podjela Alkarica

Zaključkom gradonačelnika Mira Bulja Grad Sinj će i ove godine isplatiti Alkaricu svojim građanima lošijeg materijalnog statusa.

Grad Sinj za Alkaricu u 2023. godini izdvojit će više od 100 tisuća eura, odnosno oko 800 tisuća kuna.

Alkaricu će dobiti:

  • umirovljenici s primanjima do 332 eura (do 2.501,45)
  • nezaposleni
  • roditelji njegovatelji i njegovatelji koji to pravo ostvaruju temeljem rješenja Hrvatskog zavoda za socijani rad,
  • korisnici nacionalne naknade  
  • osobe bez primanja starije od 65 godina.

Podsjetimo, gradonačelnik Bulj prošle godine po prvi put je uveo Alkaricu za sinjske umirovljenike i nezaposlene, a ove godine davanja su proširena i na druge osjetljive skupine – roditelje njegovatelje i njegovatelje koji to pravo ostvaruju temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb, korisnike nacionalne naknade i osobe bez primanja starije od 65 godina.

Isplata Alkarice počinje u utorak, 25. srpnja 2023.

Isplata Alkarice provodit će se u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj, na adresi Miljenka Buljana 37, svakog radnog dana od 09:00 do 15:30 sati, zaključno do 4. kolovoza 2023. godine – za umirovljenike, korisnike nacionalne naknade i osobe starije od 65 godina bez primanja s područja Grada Sinja, roditelje njegovatelje i njegovatelje koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Centra za socijalnu skrb Sinj.

Korisnici umirovljenici trebaju dostaviti odrezak od mirovine za svibanj ili lipanj, korisnici nacionalne naknade i osobe starije od 65 godina bez primanja s područja Grada Sinja trebaju dostaviti potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje da nisu korisnici mirovine.

Korisnici Alkarice trebaju potpisati izjavu da nisu korisnici inozemne mirovine.

(Obrazac izjave se popunjava prilikom preuzimanja u Crvenom križu).

Sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu, potvrde s Centra za socijalnu skrb i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nisu potrebne.

Isplata Alkarice za nezaposlene osobe će se vršiti u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, na adresi Dragašev prolaz 24, ulaz iz dvorišta sa zapadne strane zgrade gradske uprave, svakog radnog dana od 09:00 do 15:30 sati, zaključno do 4. kolovoza 2023. godine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button