Sport

Počinju Sinjske sportske igre – projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta

Ministarstvo turizma i sporta donijelo je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini objavljenu na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta https://mint.gov.hr/javni-pozivi-inatjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182.

Među odobrenim projektima je i projekt čiji je nositelj Ženski rukometni klub Sinj – Sinjske
sportske igre. Igre počinju u subotu 20. kolovoza i zamišljene su kao kohezija svih kolektivnih sportova u Sinju s
naglaskom na utjecaj sporta na prevenciju nasilja među mladima, kao i na prepoznavanje i
suzbijanje nasilja u samom sportu.

Natjecanja u malom nogometu, rukometu, odbojci na pijesku kao i streetball turnir, održavat će se
na različitim lokacijama u rasponu od nekoliko dana. Uz sudjelovanje aktivnih sportaša pojedini turniri bit će otvoreni i za prijave skupina građana, bivših sportaša i ljubitelja sporta koji žele sudjelovati.

Za vrijeme natjecanja i odmora na psihološkim radionicama interaktivnim će se pristupom te neposrednom komunikacijom ostvarivati kontakt s natjecateljima mlađih dobnih skupina s ciljem identifikacije nasilja u sportu te postupanja pojedinca u takvim situacijama.

Ženski rukometni klub Sinj provodi projekt u suradnji s udrugom Initium i sportskim udrugama s
područja grada Sinja.

Ovim putem molimo sve zainteresirane građane koji su voljni sudjelovati u streetball turniru da se prijave do petka na kontakt broj 0916132292 (Hrvoje Vučić). Sudionici svih natjecanja dobit će prigodne poklone – majice, kape i medalje s logom natjecanja, a najboljim ekipama u svakoj kategoriji bit će uručeni i pehari. Cjelokupan raspored odvijanja Sinjskih sportskih igara možete pročitati u prilogu.

Raspored događanja:

Petak, 19. kolovoza:
19:00 interaktivna radionica ‘Prevencija nasilja u sportu u gradskom parku

Subota, 20. kolovoza:
8:45 otvaranje Sinjskih sportskih igara – košarkaško igralište Mladen Pavić Kembo
9:00 streetball – košarkaško igralište

Nedjelja, 21. kolovoza:
8:30 rukometni turnir – GŠD Ivica Glavan Ićo
16:00 odbojka na pijesku – Gala
20:00 druženje i zabavni sadržaji

Ponedjeljak, 22. kolovoza:
16:00 dječji nogometni turnir – stadion NK Junak Sinj
19:00 Kickboxing klub Kula – pokazni trening

Utorak, 23. kolovoza:
16:00 dječjji nogometni turnir – stadion NK Junak Sinj
20:00 zatvaranje Sinjskih sportskih igara

Povezani članci

6 Komentara

  1. Sinjske igre a u Gali??? Junak raznim svakodnevnim treninzima uništava travnjak u Glavicama, a kad je za prislikati se onda je manifestacija (poput ove) na igralištu junaka.

  2. E moj Joza, travnjak u Glavicama je vlasništvo grada Sinja a Junak i Glavice su također klubovi iz tog administrativnog područja. U čemu je tvoj problem, možda da Glavice budu zasebna administrativna jedinica pa da “zabrane” na “svome” aktivnosti bilo kome?

  3. Trn, daj susjedu da ti parkira pod prozor, da obrađuje tvoju zemlju, i da na njoj gradi, pa oba ste administrativno u Sinju i stoga nebi bilo problema.

  4. Six, čije vlasništvo je teren i kompleks NK Glavice 1991., Grada Sinja ili nekog drugog, tko izdvaja novce za njegovo održavanje i tko je ulaga i ulaže novce u taj kompleks? Paralela ti je promašena potpuno. Moj susjed na svojoj zemlji radi sve što kao vlasnik može a da je u skladu sa propisanim i etičkim normama.

  5. Trn, grad Sinj ne ulaze nista u glavicki nogometni kompleks, ili tek mrvice. Otiđi tamo i vidi na sta to liči. Da nije volontera nebi bilo ničega. Junak je samo za umitnu travu pomocnog igrališta prosle godine dobio 6 miliona kuna, a sad igraju 4. ligu. U Glavicama se volonteri brinu o travnjaku, onda dođu svi mogući uzrasti četvrtoligaša junaka pa cili trud uzoru.

  6. Mačo, Glavice su naselje i dio su Sinja, lompleks nije glavički nego je gradski, grad Sinj ulaze novce za sve oko kompleksa ali i sportskih aktivnosti Glavica 1991, gradska tvrtka Kamicak bavi se odrzavanjem kompleksa i plaća ljude koji to rade. To su cinjenice a ovo šta ti navodis su manipulacije i tvoj ili vaš stav koji propagirate stalno i uvijek u potpori teze neke i necije ugrozenosti. Šta bi bilo iduće, barikade?

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button