Vijesti

Podrškom i peticijom građani podržali gradonačelnika Mira Bulja

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj poslao je dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja za osnivanje nove područne jedinice dječjeg vrtića „Bili cvitak“ Sinj.

Razlog dopisa je saznanje o namjeri zatvaranja privatnog  dječjeg vrtića „Čarobni pianino“ u Hanu gdje su roditelji upisane djece izrazili zabrinutost zbog najave povećanja cijena vrtićkih usluga kao i namjeru zatvaranja istog 1. prosinca ove godine.

U dopisu, među ostalim, Gradonačelnik navodi kako je Grad Sinj  posljednju godinu dana, nakon višegodišnjeg stagniranja u cijenama, povisio iznos sufinanciranja kako gradskih tako i privatnih vrtića sa 950,00 na 1450,00 kn i tom Odlukom izjednačio cijene privatnih i gradskih vrtića.

Gradonačelnik je izvijestio Ministarstvo kako je Grad Sinj spreman osigurati predškolsku skrb upisanoj djeci s područja Obrovca Sinjskog i Hana u istom prostoru u okviru postojećeg dječjeg vrtića „Bili cvitak“, te kako je u pripremi  Odluka o podjeli i osnivanju novog dječjeg vrtića kako bi se ispoštivao pedagoški standard i osigurala predškolska skrb djeci na području Sinja.

Uz dopis je priložena i Peticija roditelja i članova obitelji djece kao i zainteresiranih mještana koji zbog svih navedenih razloga daju podršku gradonačelniku da osnuje podružnicu dječjeg vrtića „Bili cvitak“ – „Vrilo“  na Hanu kako bi djeca imala jednake uvjete i mogućnosti rasta i razvoja kao i druga djeca. Podršku gradonačelniku Miru Bulju dao je i Mjesni odbor Obrovac Sinjski čiji je predsjednik zahvalio gradonačelniku na podršci za spas djece koja imaju pravo na stabilno i mirno obrazovanje.

Gradonačelnik se danas u Zagrebu sastao sa nadležnim službama Ministarstva u cilju rješavanja problema naše djece i roditelja na tom području.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button