Vijesti

Pogledajte koji su uvjeti – Sinjanima i do 130 eura uskrsnice

Zaključkom gradonačelnika Mira Bulja Grad Sinj će i ove godine isplatiti uskrsnice svojim građanima lošijeg materijalnog statusa.
Tako će uskrsnice dobiti sinjski umirovljenici čija primanja ne prelaze 350 eura, nezaposleni, roditelji njegovatelji i njegovatelji koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad, korisnici nacionalne naknade, osobe starije od 65 godina i korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje s područja Grada Sinja.

Uskrsnice će dobiti:
 umirovljenici čija mirovinska primanja ne prelaze 200 eura u iznosu od 130 eura.
• umirovljenici čija mirovinska primanja ne prelaze 270 eura u iznosu od 100 eura.
• umirovljenici s primanjima od 270 do 350 eura dobit će 70 eura uskrsnice.

Uskrsnice u visini od 130 eura od Grada Sinja dobit će:
• korisnici nacionalne naknade
• osobe bez primanja starije od 65 godina.
• roditelji njegovatelji i njegovatelji koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad
• korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje s područja Grada Sinja

Uskrsnice od 70 eura Grada Sinja još će dobiti:

• sve nezaposlene osobe u Sinju

Podsjetimo, gradonačelnik Bulj prije dvije godine uveo je uskrsnice za sinjske umirovljenike i nezaposlene, a prošle godine davanja su proširena i na druge osjetljive skupine – roditelje njegovatelje i njegovatelje koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalnu skrb, korisnike nacionalne naknade i osobe bez primanja starije od 65 godina. Ove godine po prvi put uskrsnicu će primiti i korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje s područja Grada Sinja.

U odnosu na prošlu godinu sinjski gradonačelnik Miro Bulj povisio je uskrsnice nekim kategorijama umirovljenika s 40 na 130 eura što je za 225 % više u odnosu na prošlu godinu. Uskrsnice su s 40 eura na 130 eura porasle i korisnicima nacionalne naknade, osobama bez primanja starijima od 65 godina, roditeljima njegovateljima i njegovateljima koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad i korisnicima novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje s područja Grada Sinja.

Nezaposleni Sinjani ove godine dobit će uskrsnicu u visini od 70 eura što je povećanje za 75 % u odnosu na prethodnu godinu.

Grad Sinj će za uskrsnice ove godine izdvojiti više od 250.000 eura, a dobit će je oko 3 500 građana Sinja.

Isplata uskrsnica u Sinju počinje u utorak,12. ožujka 2024.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button