Vijesti

Pogledajte kuda prometovati kroz Brnaze za prometno “ludilo” koje nas očekuje

U gradu Sinju u tijeku su radovi na sanaciji postojećeg sustava odvodnje i proširenju postojeće mreže odvodnje na aglomeraciji Sinj (Lot 2) koju izvodi tvrtka Inero d.o.o.

U sklopu ovih radova izvode se i radovi na rekonstrukciji državne ceste D1 kroz naselje Brnaze, dionica od raskrižja sa DC60 (kod Masle) do priključka za TC Lidl u dužini od 1.9 km, koji su sufinancirani od strane Hrvatskih cesta.

U četvrtak, 6.6.2024. godine od 9 sati bit će na snazi režim privremene regulacije prometa u cilju sigurnog izvođenja radova i vođenja prometa na području Brnaza.

  • Zatvara se zapadni trak državne ceste D1 od Vučkovića ulice do iza raskrižja sa DC60 (kod Masle). Ograđeni zapadni trak koristit će se kao prilaz gradilištu za radnike i građevinske strojeve.
  • Istočnim trakom DC1 (strana prema sinjskom polju) odvijat će se nesmetano promet iz smjera Splita prema Sinju reguliran privremenom prometnom signalizacijom.
  • Iz smjera Sinja prema Splitu promet se preusmjerava odgovarajućom prometnom signalizacijom na obilaznu cestu (ulice Panze, Vukasovići i Ferata – put „Rere“).
  • Za vozila duljine do 7,00 m omogućen je obilazak prema Trilju preko ulice Ferata, dok ostala veća vozila koja idu prema Trilju imaju omogućeno okretanje u radnoj zoni Kukuzovac udaljenoj 3,3 km od raskrižja D60 (kod Masle).
  • Promet teretnih vozila iz Trilja prema Splitu preusmjerava se na raskrižju cesta DC60 i ŽC6148 u Trilju prema Biskome – alternativni pravac za Split, dok je iz Knina obilazak teretnim vozilima omogućen preko D33 (Knin – Drniš) i D56 (Drniš – Klis).

Napominjemo da će režim privremene regulacije biti na snazi do završetka svih ugovorenih radova na rekonstrukciji državne ceste D1 kroz naselje Brnaze i radova proširenja mreže odvodnje aglomeracije uz državnu cestu, tj. do 30.4.2025. godine.

Molimo sudionike u prometu za strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.

Lijep pozdrav, Hrvatske ceste d.o.o.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button