Vijesti

Pogledajte video spot – OŠ Marko Marulić prijavila školu na natjecanje “Kaufland škola voća i povrća”

Osnovna škola Marka Marulića Sinj sudjelovala je u projektu Kaufland škola voća i povrća 2021./2022. Zadatak je bio snimiti video zapis koji je tematski povezan s voćem, a prati ga pjesma “Dobre stvari su pred nama” koju izvodi bend “Nova generacija”.  U sljedećoj će školskoj godini 42 škole s najkreativnijim video zapisima dobivati će jednom tjedno voće iz Kauflanda, a prva nagrada je snimanje profesionalnog spota sa spomenutim bendom.

 U našem projektu sudjelovali su učenici 2., 3., i 4. razreda i jedan učenik 6. razreda te su uz vodstvo naših stručnih suradnica Ivane Španjić, Mateje Živalj i Jelene Maroš  svakodnevno uvježbavali plesne pokrete, glumu te znakovni jezik. Uz poštivanje epidemioloških mjera, djeca su se u manjim grupama pripremala za snimanje. Svi učenici sa svojim roditeljima su se iznimno potrudili, te na kreativan način oslikali majice prikazujući na njima motiv voća i logo Kauflanda. Ovim putem zahvaljujemo na trudu i uloženom vremenu njima i roditeljima. Ni djelatnici nisu mogli odoljeti da naprave koji plesni pokret pa se nemojte iznenaditi kad ih ugledate u našem spotu – istaknuo je v.d. ravnatelja Marko Križanac.

Stručne suradnice su zamislile spot kao priču u kojoj se nastojalo obuhvatiti različite aktivnosti, potaknuti razvoj socijalnih vještina i prihvaćanje različitosti. Nadamo se da smo, snimajući spot, kod učenika osvijestili kako se trud isplati i da se nekad treba pomučiti kako bismo ostvarili što želimo. Drago nam je što je nekoliko učenika naučilo znakovni jezik te je dio pjesme prikazan na taj način.

S nestrpljenjem iščekujemo rezultate koji će biti krajem svibnja – poručuje v.d. ravnatelj Marko Križanac.

 

Povezani članci

2 Komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button