Sport

Pogođena ”sportska srida” u Rijeci

Naime, često se dogodi da više igrača nastupi iz istog kraja na nekoj sportskoj priredbi, bilo na istim ili suprotnim stranama. Isto tako znaju i braća biti na suprotnim stranama, čak i u reprezentaciji. Ali zanimljivost ove nogometne utakmice koja je odigrana u Rijeci između Rijeke i Gorice je ta da je na na golu Rijeke i Gorice branio golman iz Sinja, dok je djelitelj pravde isto iz našeg grada.

Od ove sezone golman Rijeke je mladi Nediljko Labrović (21) koji je stigao iz Šibenika sa preko 60 seniorskih utakmica, te u Hrvatskoj nema tako mladog golmana s takvom minutažom i brojkama. Iznimno je tih i radišan, mladić koji doista živi za nogomet, tako da ima baš sve predispozicije da izraste u ozbiljnog golmana.

Golman Gorice je nešto iskusniji Ivan Banić (27) koji je u mlađim danima nosio dres U-17 hrvatske reprezentacije, bio je igrač splitskog Hajduka u kojem je proveo devet godina, zatim Splita, Dugopolja, a posljednjih godinu i pol dana proveo je u redovima Rudeša. Od prošle sezone  čuva vrata Gorice, a u sportskim kuloarima se spominje zanimanje nogometnog kluba Parma iz Italije, koji je ga želi dovesti kao zamjena slavnom Gianluigiju Buffonu, koji se nedavno nakon 20 godina vratio u Parmu.

Sudac ove utakmice je bio naš prvoligaški sudac Ivan Vučković (35) iz junačkih Vučkovića sa šezdesetak dosuđenih utakmica i nalazi se među mlađim sudcima u Hrvatskoj sa velikom mogućnošću da dođe na međunarodnu listu. Treba naglasiti da Ivan od prošle godine nastupa i na Sinjskoj alci kao alkarski momak, dok je cijelo vrijeme nevezano što je na zagrebačkoj adresi alkarski momak na dječjoj alci u Vučkovića.

Svoj trojici želimo puno uspjeha u karijerama i nadamo se jednog dana da ćemo ih gledati kako brane i sude na europskim i svjetskim pozornicama. A za Nediljka Labrovića i Ivana Banića neka i vrata reprezentacije ne ostanu samo nedosanjani san.

banner

Povezani članci

1 Komentar

Back to top button