Vijesti

Poklon SR Njemačke – Mobilnog preventivnog centra PU SDŽ

U Splitu na Rivi je potpisana je darovnica i obavljena primopredaja Mobilnog preventivnog centra policije Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj za potrebe policije u području rada prevencije. Uspješna suradnja i partnerski odnos Ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke  i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske realizirana je tijekom punih osamnaest godina. Kroz ovo partnerstvo sustavno se gradilo i gradi jačanje kapaciteta hrvatske policije na svim poljima, bilo da je riječ o Interventnoj policiji, kriminalističkoj policiji, temeljnoj policiji, ali dakako i u području prevencije kriminaliteta.

Darovnicu je u ime Ministarstva unutarnjih poslova potpisao g. Jozo Šuker, zamjenik glavnog ravnatelja policije, a u ime Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke g. Andreass Backhoff, glavni ravnatelj interventnih snaga policije SR Njemačke koji se u svom izlaganju osvrnuo na dosadašnju uspješnu suradnju njemačke i hrvatske policije, te istakao kako će se ona nastaviti i u budućnosti.

Svečanosti potpisivanja darovnice i primopredaji vozila nazočili su Nino Vela, zamjenik gradonačelnika Grada Splita i Ante Šošić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska dobila je Mobilni preventivni centar policije, u formi kombi vozila s pripadajućom audio video informatičkom i ostalom opremom, a koji će se funkcionalno koristiti u različitim oblicima preventivnog rada policije s građanima što će ukupno doprinijeti razvoju sustava prevencije u smislu kvalitetnije komunikacije i interakcije s građanima, odnosno stvaranju i izgradnji sigurnog okruženja te povećanja subjektivnog osjećaja sigurnosti građana, kao i osnaživanja njihovog samoozaštitnog ponašanja. Opremljen je s punom funkcionalnom pokretnom opremom u svrhu edukativnog i preventivnog rada policijskih službenika.

Ovom donacijom Policijska uprava splitsko-dalmatinska unaprijedit će svoj rad u provođenju preventivnih aktivnosti, akcija, projekata i programa. Ovaj Mobilni preventivni centar policije koristit će policajci svakodnevno u svom preventivnom radu, kako bi uvijek i u svakom trenutku bili dostupni na korist svojih građana.

Ovo prijevozno sredstvo nije samo mobilni kombi, već je opremljen svom suvremenom audio video i multimedijalnom opremom s ciljem uspješnog preventivnog i edukativnog rada policije na cijelom terenu.

Povezani članci

Back to top button