Vijesti

Pokrenuta javna nabava za radove rekonstrukcije dogradnjom i nadogradnjom dječjeg vrtića i jaslica u Glavicama s opremanjem vanjskog igrališta

Pokrenuta je javna nabava za izvođenje radova rekonstrukcije dogradnjom i nadogradnjom dječjeg vrtića i jaslica u Glavicama s opremanjem vanjskog igrališta.

U tijeku je javno savjetovanje objavljeno u Elektroničkom oglasniku javne nabave.

Procijenjena vrijednost radova radove rekonstrukcije dogradnjom i nadogradnjom dječjeg vrtića i jaslica u Glavicama s opremanjem vanjskog igrališta iznosi 895.977,40 EURa bez PDV-a.

Prethodno je za Projekt dječjeg vrtića u Glavicamaizrađena  projektno tehnička dokumentacija,  riješeni imovinsko pravni odnosi, ishođena Građevinska dozvola u kolovozu 2022.g., te je Projekt kandidiran na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova Ministarstva znanosti i obrazovanja RH iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.g.

Također, Projekt dječjeg vrtića u Glavicama  je predložen kao prioritetni projekt Grada Sinja za ITU financiranje Urbane aglomeracije Split.

Za Projekt dječjeg vrtića u Glavicama osigurano je sufinanciranje u iznosu od 2,4 milijuna kuna (320.000,00 EURa) iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore.

Cilj Projekta je postojeću građevinu  rekonstruirati i nadograditi za potrebe dječjeg vrtića, uz opremanje vanjskog igrališta, za 4 nova dodatna dnevna boravka (2 dnevna boravka za jasličnu skupinu, 2 dnevna boravka za vrtićku skupinu), sve radi pružanja nove usluge u manjoj ruralnoj sredini, osiguranja preduvjeta kvalitetne socijalizacije i psihofizičkog razvoja djece, kao i ukupnog  poboljšanje životnih uvjeta djece i roditelja.

Početak radova se očekuje se krajem ove godine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button