Vijesti

Polaganje vijenaca na Ruduši

Dogradonačelnik Grada Sinja Denis Bobeta i savjetnica gradonačelnika Božena Romac jučer su položili vijence na spomenik u Ruduši u okviru obilježavanja 80. godišnjice formiranja i streljanja Prvog splitskog i solinskog partizanskog odreda. Događaj su organizirale Udruge antifašističkih boraca i antifašista iz Sinja, Solina i Splita.

Jučer je vijence žrtvama fašizma položio i gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj.

Vijence su položili i predstavnici gradova Solina i Splita, RNK Split, udruga antifašista i antifašističkih boraca gradova Sinja, Splita, Makarske, Trogira i Solina, te drugi.
Podsjećamo, pripadnici Prvog splitskog partizanskog odreda, koji su većinom bili članovi RNK Split, zarobljeni su 14. kolovoza u Košutama, a streljani su na Ruduši 26. kolovoza. Prilikom zarobljavanja sedam ih je poginulo, a ostali su odvedeni u Sinj, gdje su, nakon osude Pokretnog prijekog suda NDH, strijeljani na Ruduši 26. kolovoza.
Toga dana strijeljan je 21 borac Prvog splitskog partizanskog odreda, 2 Solinskog partizanskog odreda i jedan seljak iz Dicma, a jedan borac je preminuo u zatvoru

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button