Crna kronika

Policajac u sukobu zadobio teške tjelesne ozljede

Policijski  službenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu

Sinoć, 19. prosinca 2023.godine, oko 19:30 sati, u ulici Dinka Šimunovića u Splitu dvojica muškaraca tukli su se i narušavali javni red i mir. Policijski službenik koji se nalazio izvan službe, uočio je sukob i u namjeri da ga spriječi, pristupio je osobama, predstavio se da je policajac i naložio im da se prestanu tuči i narušavati javni red i mir. Unatoč izdanoj naredbi, muškarci su se nastavili tuči i jedan od njih je policajca udario šakom u glavu.

Policajac nakon toga nad muškarcem uporabljuje sredstva prisile, te muškarca koji se aktivno opirao, savladava uz pomoć pristiglih kolega. Također,  tijekom postupanja muškarac je i vrijeđao policijske službenike. Nakon što su nad njim uporabljena sredstva prisile ( tjelesna snaga i sredstva za vezivanje) odveden je u službene prostorije kako bi se nad njim provelo kriminalističko istraživanje koje je u tijeku. U službene prostorije doveden je i drugi muškarac koji je sudjelovao u sukobu i nad njim će se također provesti istraživanje. Također, kriminalistički je obrađena i jedna žena koja je tijekom postupanja vrijeđala policijske službenike i biti će prijavljena zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijskom  službeniku pružena je liječnička pomoć i utvrđena mu je teška tjelesna ozljeda nosa i nakon liječničke obrade je otpušten iz bolnice.

Također, u službene prostorije privedena i još jedna ženska osoba koja je tijekom sukoba uputila prijetnje nazočnoj ženskoj osobi koja se nalazila pored muškaraca koji su se tukli.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button