Crna kronika

Policija – provalio u obiteljsku kuću

Nepoznati počinitelj je tijekom noći 2/3. veljače provalio u podrum obiteljske kuće u Dugopolju, odakle je otuđio veću količinu alata. Materijalna šteta iznosi 16.000 kuna. U tijeku su izvidi u cilju pronalaska počinitelja i otuđenih predmeta.

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je teška tjelesna ozljeda u pokušaju, dvije prijetnje, dva oštećenja tuđe stvari, osam teških krađa i jedna krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Izdvojeno:

Ozlijeđena 17-godišnjakinja

Sinoć u 19.40 sati zaprimljena je dojava da je na Hitnom medicinskom prijemu u Makarskoj pružena liječnička pomoć 17-godišnjakinji. Utvrđeno je da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama u predjelu noge, lica i vrata.  Prema prvim informacijama, 17-godišnjakinja je ozlijeđena kada ju je prilikom sukoba u stanu u Makarskoj napala njoj poznata osoba. Okolnosti ozljeđivanja se utvrđuju, a osoba koja se sumnjiči za napad je sinoc uhićena i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje.

Promet tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU splitsko-dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u prometu, kojom prilikom su policijski službenici sankcionirali 397 prekršaja. 47 osoba zatečeno je u vožnji pod utjecajem alkohola, a 146 ih je zatečeno u vožnji pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježena su i 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, te 16 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Tijekom vikenda zabilježeno je 12 prometnih nesreća, u kojima u dvije osobe teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

Policijski službenici će i idućih dana nastaviti s redovnim i ciljanim akcijama u prometu, pri čemu će postupanje biti posebno usmjereno na faktore rizika, odnosno prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom najtežih prometnih nesreća (upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i nekorištenje pojaseva u vozilima i kaciga na mopedima i motociklima za vrijeme vožnje).

Podsjećamo sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa. Budite oprezni u prometu, vodite računa o sebi i drugima!        

Povezani članci

Back to top button