Crna kronika

Policija: krivotvorio diplomu za rad u školi i lažno prikazivao da ima dijete radi dara

Policijski službenici Službe organiziranoga kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom koji se sumnjiči za četiri kaznena djela krivotvorenja isprave. Naime, sumnja se kako je pribavio krivotvorenu diplomu za zvanje magistra edukacije informatike, potvrdu fakulteta, te uvjerenje suda, s ciljem nezakonitog stjecanja prava prijave za natječaj, a kasnije i samog zaposlenja  u srednjoj školi na području Splitsko-dalmatinske županije, a potom je pribavio krivotvoreni elektronički zapis iz matičnog ureda s ciljem ostvarivanja  prava isplate dara za djecu, lažno prikazavši da ima dijete. Podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izdvojeno:

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je razbojništvo, dva oštećenja tuđe stvari, teška krađa, dvije krađe i požar. U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježeno je šest prometnih nesreća od kojih pet s materijalnom štetom. Jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Razbojništvo

Noćas oko dva sata iza ponoći, u Splitu, u Solinskoj ulici u casinu su dvije maskirane muške osobe uz prijetnju pištolja od djelatnice otuđili novac i pobjegli. Traga se za počiniteljima.

Oštećenja tuđe stvari

Jučer oko jedan sat poslije ponoći u Splitu, na Peristilu, na pločama ispred katedrale sv. Duje, 27-godišnji državljanin Francuske crvenim sprejom ispisao je grafite. Odmah po dojavi je zatečen i uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje a nakon dovršenog istraživanja je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo oštećenje i nedozvoljeni izvoz kulturnog dobra. Nadalje, također jučer, tijekom noći, u Splitu u Gajevoj ulici nepoznati počinitelj je na osobnom vozilu VW Polo, splitskih registarskih oznaka sprejom iscrtao više različitih grafita. Pričinjena je materijalna šteta veća od dvije tisuće kuna. Traga se za počiniteljem.

Provale u kuću i konobu

U razdoblju od 7. do 9. ožujka u Okrugu Gornjem, provaljeno je u kuću iz koje je otuđena oprema za solarno napajanje. Nadalje, tijekom posljednjih mjesec dana u mjestu Pučišća je iz konobe otuđeno više stotina litara maslinova ulja. Vlasnicima je pričinjena veća materijalna šteta. Obavljen je očevid i provodi se kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Back to top button