Ostalo

Policija – preventivni projekt „SafetyNet-Bitka za sigurnost“

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u veljači započela je s preventivnim projektom naziva „SafetyNet-Bitka za sigurnost“ jer želimo da 2023.godina bude godina sigurnijeg interneta u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta. Preventivni projekt provodimo zajedno s našim partnerima Odborom za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije, Mrežom Vijeća za prevenciju, te IT tvrtkom Span d.d. iz Zagreba.

Uz pomoć naših partnera izradili smo i informativne materijale s korisnim savjetima za građane. Na našim stranicama objavili smo informativni materijal, korisne informacije, opise različitih vrsta prevara i nekoliko negativnih iskustava prevarenih osoba, a sve kako bi osvijestili građane da se računalna prijevara može dogoditi i njima ukoliko ne budu oprezni. Također, na informativnom plakatu objavljen je QR code kako bi zainteresirani građani putem mobitela jednostavno mogli doći do potrebnih informacija. Poruka preventivne akcije „Oprez prije klika!“ jasna je poruka svim građanima kada su na Internetu.

Tijekom preventivne kampanje u koordinaciji s Mrežom Vijeća za prevenciju, održavat ćemo stručne skupove i tribine. Prvi takav skup, panel rasprava održat će se u Makarskoj uz potporu Grada Makarske i Vijeća za prevenciju. Na njemu će uz predstavnike Grada Makarske sudjelovati stručni policijski službenici za prevenciju i kibernetičku sigurnost. Panel rasprava održat će se u srijedu, 22. ožujka 2023 godine s početkom u 10:45 sati, u Dvorani Arte ( Ulica don Mihovila Pavlinovića 1, Makarska).

Pozivamo zainteresirane građane da nam se pridruže i informiraju se o načinima zaštite u svijetu Interneta.

Pozivamo predstavnike medija da poprate ovaj događaja, a sve kako bi uz vašu pomoć korisne informacije došle do svih građana.

S poštovanjem
Služba za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button