Crna kronika

Policija SDŽ – zapljena velike količine droge

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38–godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg je utvrđena osnova sumnje da je počinio kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

U sklopu kriminalističkog istraživanja jučer je obavljena pretraga iznajmljenog prostora u stambenom podrumu zgrade u Splitu kojeg koristi osumnjičenik kada je pronađeno 502g kokaina, 643,4g heroina, 1000 tableta ecstasya težine 405g, 1680g amfetamina speeda, dva pištolja sa tri spremnika, jedan prigušivač za pištolj, 41 komad streljiva call 7,65, tri digitalne vage te pribor i oprema za pakiranje droge.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju sinoć je 38-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za spomenuta kaznena djela „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama“ i za kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Nadalje, protiv njega će biti podnijet i Optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz čl.11. st.4. i čl. 30. st.3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Povezani članci

Back to top button