Crna kronika

Policija – Upozorenje građanima: Ne nasjedajte na ponude za masažu u kući

Jučer oko 12 sati u na području SDŽ došle su dvije  ženske osobe i ponudile   usluge masaže 85-godišnjakinji, što je i prihvatila.  Međutim, nakon njihovog odlaska primijetila je da joj iz stana  nedostaje novac i nakit. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Iako smo dosad u više navrata upozoravali kako su osobe starije životne dobi nerijetko na meti raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovo povjerenje, nepažnju ili ih dovode u zabludu, ponovo podsjećamo na potrebu pojačanog opreza. Gotovo u pravilu, građani takve osobe puštaju u svoje domove bez prethodne provjere o kome se zaista radi te ih tijekom boravka u njihovom domu ostavljaju bez nadzora čime im olakšavaju činjenje kaznenih djela, u većini slučajeva prijevara i krađa.

U cilju prevencije ove vrste kaznenih djela svim građanima, a posebice onima starije životne dobi savjetujemo:

  • ne otvarajte vrata i ne puštajte u svoje domove nepoznate osobe sve dok niste sigurni o kome se zaista radi i što želi
  • kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama – pozovite nekoga od obitelji ili susjeda da vam se pridruži
  • ako je nepozvana osoba uporna u namjeri da uđe u vaš dom žurno obavijestite policiju, obitelj ili susjede
  • posebno budite oprezni ukoliko netko traži vaše osobne podatke – osobni podaci su zakonom zaštićeni i može ih prikupljati  samo ovlaštena osoba uz vaš pristanak
  • upamtite izgled osoba (boju kose i očiju, visinu, stas ), karakteristike govora kao i podatke o vozilu kojim su se sumnjive osobe dovezle.
  • Ukoliko posumnjate u osobe, a posebice ako je počinjeno kazneno djelo ODMAH obavijestite policiju na broj 192 !

 

Izdvojeno:

Rezultati provedene akcije u prometu

Jučer, 27. ožujka od 13 do 17 sati, na prometnicama PU splitsko-dalmatinske provedena je ciljana preventivno-represivna akcija u prometu, s naglaskom na prekršaje prekoračenja brzine, te prekršaje motociklista i mopedista. Tom prilikom je sankcionirano ukupno 313 prekršaja, od kojih se 236 odnosi na prekršaje prekoračenja brzine, 1 na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 31 na nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima,  a 26 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Policijski službenici će i dalje nastaviti s aktivnostima u prometu, te će prvenstveno zahvaćati već spomenute prekršaje, koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s prometnim nesrećama s najtežim posljedicama. Sve sudionike u prometu podsjećamo na obvezu poštivanja prometnih propisa.

Grubim kršenjem propisa i neodgovornim ponašanjem u prometu ugrožavate sebe i druge. Budite odgovorni prilikom sudjelovanja u prometu!

Zadobio ozlijede

Sinoć  oko  22,30 u ugostiteljskom objektu u Krležinoj ulici u Splitu došlo je do  sukoba u kojem je  ozlijeđen 32-godišnjak. Zadobio je   tešku tjelesnu ozljedu ( prijelom na  ruci  i nozi). Pružena mu je liječnička pomoć u splitskoj bolnici, te je hospitaliziran. Radi utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Ahahahaaahaha ja ću se prerušit u starca i puštat ću maserke u kuću da me malo obrade a zlata i gotovine io ako nemam.

Back to top button