Vijesti

Policijska postaja Sinj organizirala je okrugli stol vezano uz sigurnost prometa na cestama

U sklopu preventivne aktivnosti „Darujmo sigurnost jedni drugima- I tijekom blagdana ostanimo odgovorni u prometu!“ nastavili smo organizirati okrugle stolove na kojima želimo okupiti predstavnike institucija, lokalne vlasti i svih dionika problematike sigurnosti prometa na cestama.

U utorak,  20. prosinca 2022.godine, Policijska postaja Sinj organizirala je okrugli stol vezano uz sigurnost prometa na cestama na koju su pozvani predstavnike institucija, auto škola i svih koji se na određeni način bave problematikom prometa. Na okruglom stolu sudjelovali su uz načelnika Policijske postaje Sinj Mislava Filipovića Grčića, gradonačelnik Grada Trilja Ivan Bugarin, načelnik općine Dicmo Petar Maretić, Ivan Danolić, predstavnik Hrvatskih cesta i Željko Sikirica, predstavnik  Županijske uprave za ceste, ing. prometa Željko Prelas i profesor  Sretan Ugrin, predstavnici Hitne medicinske pomoći, JVP Sinj i DVD Dicmo, te predstavnici moto klubova s a sinjskog područja.

Načelnik Policijske postaje Sinj Mislav Filipović Grčić na početku se zahvalio svim sudionicima koji su se odazvali pozivu, te je istakao kako je namjera održavanja tematskog  okruglog stola slanje zajedničke poruke građanima i sudionicima u prometu o značaju  poštivanju prometnih propisa, a sve u cilju  smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih najtežih posljedica. Naveo je kako su glavni uzroci najtežih prometnih nesreća alkohol i brzina, radi čega će policija nastaviti s intenzivnim radom na terenu. Prisutnosti  i  vidljivosti policije na terenu uz  planirane i ciljane akcije na najteže prometne prekršaje, s naglaskom na recidiviste, primarna je zadaća policije koju će PP Sinj nastaviti i dalje aktivno provoditi.

Inženjer prometa Željko Prelas, a koji je ujedno i vlasnik autoškole iz Sinja, koji je izjavio da bi se prometna kultura trebala učiti tijekom osnovne škole, a posebno je istakao kako je mišljenja da malodobne osobe upravljajući električnim biciklima i romobilima, nepromišljeno ugrožavaju sebe i druge i da u budućnosti moramo svi zajedno o tome povesti više brige. Sretan Ugrin sudski vještak i profesor u srednjoj Strukovnoj školi „Ruđer Bošković“ u Sinj naveo je kako bi se prometne edukacije trebale češće održavati u srednjim i osnovnim školama.
Predstavnici Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste Ivan Danolić i Željko Sikirica suglasno su naveli kako pozdravljaju ovu inicijativu, te da je suradnja na terenu sa policijom i lokalnom zajednicom dobra.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button