Crna kronika

Policijski bilte SDŽ – kod 51-godišnjaka pronašli heroin

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, jučer, 17. siječnja, nakon što su policijski službenici u Splitu na ulici kod 51-godišnjaka pronašli jedan PVC smotuljak sa 1 gramom heroina, tijekom kriminalističkog istraživanja kod 51- godišnjaka je pronađeno i oduzeto još 63 grama heroina i jedna digitalna vaga.

51-godišnjak se privodi pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za krađe iz vozila

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela krađe i kaznenog djela teške krađe u pokušaju. Naime, istoga se sumnjiči da je od početka godine na području Splita četiri puta ulazio u parkirana, najčešće otključana vozila, gdje bi iz unutrašnjosti otuđio razne predmete, a jednom prilikom je pokušao nasilno otvoriti parkirano vozilo. Materijalna šteta cijeni se na preko 400 eura. Slijedi podnošenje prijave.

Muškarac prijavljen za veći broj prijevara u gospodarskom poslovanju

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je kao odgovorna osoba i direktor tvrtke za iznajmljivanje vozila, s ciljem da navedenoj tvrtki pribavi protupravnu imovinsku korist, prilikom sklapanja ugovora sa klijentima izvršio autorizaciju depozita, iako sukladno općim uvjetima poslovanja tvrtke bio dužan  izvršiti predautorizaciju depozita, te depozit nije vratio u roku od 30 dana od povrata vozila čime je  ostvario obilježja  dvadeset  kaznenih djela ˝Prijevara u gospodarskom poslovanju ˝ opisano u čl. 247 st. 1 Kaznenog zakona.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da bi tvrtka od oštećenih prilikom iznajmljivanja vozila putem bankovne kartice izvršila autorizaciju depozita (iznosi od 1.000,00 € do 2.000,00€), a koji depoziti nisu vraćani oštećenima po povratu vozila, odnosno u zakonskom roku od 30 dana, a što je tvrtka bila dužna učiniti. Manji dio depozita je vraćen nakon zakonskog roka, i to nakon što su oštećeni podnijeli prijedlog za kazneni  progon protiv 27-godišnjaka. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Posebno izviješće kao dopuna podnesenih kaznenih prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button