Crna kronika

Policijski bilten – fizički obračun u Sinju – 22-godišnjak zadobio tešku tjelesnu ozljedu donje vilice

Dana 13. kolovoza oko 5 sati u Sinju više nepoznatih osoba fizički je napalo 22-godišnjaka, 21-godišnjaka i 20-godišnjaka pri čemu je 22-godišnjak zadobio tešku tjelesnu ozljedu donje vilice. U tijeku kriminalističko istraživanje.

Ostali dio biltena:

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježen je pokušaj ubojstva, prijetnja, prijevara, četiri oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe, sedam krađa i požar.

U posljednja 24 sata evidentirano je petnaest  prometnih nesreća od kojih sedam s materijalnom štetom. Tri osobe su teže ozlijeđene, a sedam lakše.

Policijski službenici Druge policijske postaje  Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva. Naime istog se sumnjiči da je dana 10.kolovoza oko 3 sata na plaži Bačvice  uz prijetnju nožem otuđio novac dvojici državljana Danske. Zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela 22-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

 Sumnjiči se za pokušaj ubojstva

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva. Naime, istoga se sumnjiči da je dana 15. kolovoza oko 12 sati u kući na području Imotskog zadao ubodnu ranu oštrim predmetom u predjelu trbuha 66-godišnjaku. Prema za sada dostupnim informacijama 66-godišnjak je zadobio tešku tjelesnu ozljedu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva 32-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za nanošenje teške tjelesne ozljede

Dana 13. kolovoza na liječničku pomoć prevezena su dvojici državljana SAD-a, te je utvrđeno kako je 25-godišnjak zadobio tešku tjelesnu, dok je 24-godišnjak zadobio lakšu tjelesnu ozljedu. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena  je sumnja kako su se spomenuti fizički sukobili  dana 13.kolovoza u Splitu na Obali Lazareta pri čemu je  24-godišnjak nanio tešku tjelesnu ozljedu 25-godišnjaku. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede protiv 24-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave.

Dana 12. kolovoza zaprimljena je prijava 40-godišnjaka koji je naveo kako ga je dana 07. kolovoza na gliseru u luci grada Hvara fizički napala njemu poznata osoba pri čemu mu je uputila i prijetnje smrču. Utvrđeno je kako je 40-godišnjak zadobio tešku tjelesnu ozljedu  (ozljeda kralješka). U tijeku kriminalističko istraživanje.

Nadzor sigurnosti plovidbe na Hvaru

Policijski službenici Policijske postaje Hvar, 12. kolovoza 2022. proveli su akciju nadzora sigurnosti plovidbe na području gradske luke Hvar i Paklinskih otoka. U vremenu od 14:00 do 20:00 sati policijski službenici su sankcionirali ukupno 20 prekršaja od čega 5 prekršaja glisiranja i 8 prekršaja prekrcaja.

Policijski službenici će i dalje tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru.

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale,  kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja na moru.

U nadzoru prometa za vikend evidentirano  483 prekršaja

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom praznika i vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu.

Tijekom provođenja aktivnosti ukupno je evidentirano 483 prekršaja od čega izdvajamo 66 za alkohol, 180 za prekoračenje brzine, 25 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 25 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 zbog zabrane upravljanja i 12 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.

Zabilježeno je 45 prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, a 18 nesreća s ozlijeđenim osobama.  Osam osoba je  zadobilo teške, dok je 13 osoba  zadobila lakše tjelesne ozljede.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button