Crna kronika

Policijski bilten – pronađeno više od 100 kilograma duhana

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, prijevara, oštećenje tuđe stvari, sedam teških krađa i pet krađa,
U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježene su dvije prometne nesreće od kojih jedna s materijalnom štetom. Jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Izdvojeno:

Pronađeno više od 100 kilograma duhana

Policijski službenici PGP Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom kod kojega su prethodno u prostoru u sklopu obiteljske kuće na području Imotskog pronađene i oduzete 4 PVC vreće s ukupno 101 kilogram rezanog duhana. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Sumnjiči se za počinjenje više prekršaja u prometu

Policijski službenici PP Kaštela i PPrP Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom. Naime, u noći 2. ožujka oko 1,40 na prometnici na području Kaštel Novog policijski službenici su svjetlosnim i zvučnim znakovima pokušali zaustaviti osobno vozilo Fiat, a nakon što se vozilo nije zaustavilo već povećalo brzinu kretanja započeli su potjeru za njim. Ubrzo, na području Kaštel Lukšića vozilo je zaustavljeno, a vozač je uhićen uz uporabu sredstava prisile, te je doveden u prostorije policije. Obavljenim provjerama utvrđeno je da se radi o 39-godišnjaku koji ima izrečenu mjeru zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz čl.32, čl.49 i čl. 289 Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden je na nadležni Općinski prekršajni sud.

Otuđen alat

U Kaštel Štafiliću u vremenu od 28. veljača do 2. ožujka nepoznati počinitelj provalio je u kontejner u vlasništvu poduzeća. Tom prilikom je otuđio alat, a počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 11 tisuća kuna. Policijski izvidi su u tijeku

Povezani članci

Back to top button