Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je nanošenje teških tjelesnih ozljeda, pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda, dvije prijetnje, četiri teške krađe i požar na otvorenom. U posljednja 24 sata evidentirano je petnaest prometnih nesreća od kojih trinaest s materijalnom štetom. Tri osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Jučer, dana 02.08.2020.godine policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela  razbojništva i pokušaja razbojništva. Naime, 30-godišnjaka se sumnjiči da je dana 01.08.2020.g. u popodnevnim satima ušao u prodavaonicu s motorističkom kacigom na glavi te uz prijeteći glas zatražio novac, pošto je u prodavaonicu u tome trenutku ušao kupac, isti se mopedom udaljio. Nadalje na isti način je nakon samo pet minuta ušao u drugu prodavaonicu,  prijetećim glasom od uposlene zatražio novac, te je odgurnuo, a potom iz kase otuđio novac. Operativnim radom policijski službenici su došli do informacije o mogućem  počinitelju navedenih kaznenih dijela, te su istog nakon 5 sati od izvršenog razbojništva pronašli i uhitili uz uporabu sredstava prisile na području Kaštela, a za napomenuti je da je prilikom uhićenja pokušao progutati novčanice za koje se sumnja da potječe od gore opisanog kaznenog djela razbojništva. Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela  30-godišnjaka priveden pritvorskom nadzorniku.

Pronađen i oduzet amfetamin i marihuana

Jučer, 02.08.2020.godine dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Naime, istog se sumnjiči da je u Vranjicu oko ponoći zatečen od strane policijskih službenika IJP Split u neovlaštenom posjedu 35,9 grama droge amfetamin i 0,6 grama droge marihuane. Zbog sumnje u počinjenje gore navedenog kaznenog djela protiv 24-godišnjaka  podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Teške tjelesne ozljede

Jučer, 02.08.2020.godine policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Naime, 24-godišnjaka se sumnjiči da je oko 04.50 sati u Trogiru na Obali bana Berislavića, zajedno s 30-godišnjim njemačkim državljaninom započeo verbalni sukob s 24-godišnjom bosanskom državljankom, nakon čega istu odgurava na pod uslijed čega je 24-godišnjakinja zadobila tešku tjelesnu ozljedu ruke. Zbog sumnje u počinjenje gore navedenog kaznenog djela protiv 24-godišnjaka podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira protiv 30-godišnjeg njemačkog državljanina podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu.

U subotu, oko 5.55 sati zaprimljena je dojava da je u Splitu, na Obali kneza Domagoja došlo do fizičkog sukoba više osoba. Prema za sada dostupnim informacijama došlo je do sukoba između njemačkih i francuskih turista koji su se vraćali iz noćnog izlaska. U ovom događaju 18-godišnji njemački državljanin je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u KBC Split. Kriminalističko istraživanje u tijeku.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 742 prekršaja od čega izdvajamo 131 zbog prekoračenja brzine, 59 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 48 za alkohol, 29 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 2 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Nadalje, evidentirano je 28 prometnih nesreća od kojih 19 s materijalnom štetom. Tri osobe su teže, a devet osoba je  lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Back to top button