Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, tri oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe, devet krađa i dva požara.
U posljednja 24 sata evidentirano je trinaest prometnih nesreća od kojih sedam s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže, a sedam lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo:

Pronađeno više od 45 kilograma marihuana

U osobnom vozilu koje se nalazilo parkirano u Kaštel Sućurcu policijski službenici Službe kriminaliteta droga su 7.kolovoza nakon vanjskog pregled vozila uz pomoć službenog psa za detekciju droga koji je pozitivno reagirao na drogu, obavili pretragu vozila temeljem naloga, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 25 paketa sa sadržajem droge marihuane ukupne težine 45800 grama. Spomenuto vozilo je u vlasništvu poduzeća, a daljnje kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Drska krađa u Solinu

Tijekom dana 7. kolovoza na ulici Svetog Nikole u Solinu dvije za sada nepoznate osobe prišle su 90-godišnjaku i od njega, iz džepa otuđili novac koji je prethodno podigao u banci. Policijski izvidi su u tijeku.

Otuđena jedrilica

U petak, 7 kolovoza zaprimljena je prijava da je tijekom 6./7. kolovoza nepoznati počinitelj otuđio jedrilicu koja se nalazila usidrena u uvali u Podstrani. U tijeku su policijski izvidi.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici PP Kaštela dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom koji se sumnjiči da je 9. kolovoza 20-godišnjakinji nanio tešku tjelesnu ozljedu ( prijelom prsta ruke). Zbog sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu za vikend

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti u prometu. Evidentirano je ukupno 575 prekršaja od čega izdvajamo 138 zbog prekoračenja brzine, 76 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 51 za alkohol, 36 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 6 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 6 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Nadalje, evidentirano je 38 prometnih nesreća od kojih 28 s materijalnom štetom. Dvije osobe su teže, a deset osoba je lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Back to top button