Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je oštećenje tuđe stvari, teška krađa, pet krađa i požar.
U posljednja 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća od kojih dvije s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže, a tri sobe su lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Razriješeno 13 provala i krađa iz vozila

Policijski službenici Policijske postaje Omiš u suradnji s policijskim službenicima PP Makarska i I. PP Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom 30-godišnjaka i 26-godišnjakom, svi državljani BiH, provedenim zbog sumnje da su tijekom srpnja i kolovoza 2019. i 2020. godine počinili ukupno 13 kaznenih djela teške krađe i krađe.
Osumnjičene su prethodno, 10. kolovoza zatekli policijski službenici prilikom provale u osobno vozilo na omiškom području nakon zaprimljene dojave građana, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su u navedenom periodu na omiškom području počinili šest provala i dvije krađe iz vozila, na području Makarske četiri provale u vozila, dok su na području Splita počinili jednu krađu iz vozila. Tom prilikom su otuđili novac i raznu tehniku ( prijenosna računala, foto aparate i dr.), a ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 70 tisuća kuna. Kod njih je pronađen i oduzet provalnički alat kao i dio tuđenih predmeta.
Zbog sumnje da su počinili navedena kaznena djela protiv svih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te su trojica od njih privedeni policijskom pritvorskom nadzorniku, dok je 26-godišnjak za sada nedostupan policiji.

Zaplijenjeno više vrsta droge na Visu

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom. Kod njega su prethodno, obavljenom pretragom doma i drugih prostorija koje koristi na području Visa, pronađene i oduzete 3PVC vrećice s ukupno 25 grama doge marihuane, 20 plastičnih ampula sa sadržajem droge kokain ukupne težine 34 grama, 4 PVC vrećice s ukupno 5,2 grama hašiša, 5 grama speeda i dvije tablete droge ecstasy . Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djelo Neovlaštena proizvodnje i promet drogama, predat će se policijskom pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči za napad na službenu osobu

U odnosu na događaj od 10. kolovoza na Obali Lazareta u Splitu kada je verbalno a potom i fizički napadnut prometni redar policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Napad na službenu osobu protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijave, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close