Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

U posljednja 24 sata evidentirano je devet  prometnih nesreća od kojih sedam s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže i jedna   lakše ozlijeđena.

Zaplijenjene stabljike marihuane i speed

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakakom provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet  drogama. Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i drugih prostorija koje navedeni koristi  na trogirskom području kojom prilikom su  pronađene  i oduzete 4 stabljike indijske konoplje i oprema za uzgoj ( lampa, ventilator, timer i dr. ), te   22 grama droge  speed. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te  je predan  policijskom pritvorskom nadzorniku.

Otuđen novac i nakit

Tijekom dan 13. kolovoza nepoznati počinitelj provalio je u prostorije stana u Splitu. Tom prilikom je otuđen nakit i novac, a počinjena materijalna šteta se cijeni  na oko 50 tisuća kuna. Nadalje, na

području Kaštela  tijekom dana 11. kolovoza provaljeno je u prostorije kuće odakle je otuđen novac i zračna puška, a počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 80 tisuća kuna. Policijski izvidi su u

Od 39-godišnjaka oduzeta  sačmarica

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom kod kojega je prethodno na splitskom području  pronađena i oduzeta prerađena puška sačmarica  i  streljivo. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje  izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih sredstava protiv njega će se  nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti  kaznena prijava.

Sumnjiči se za prisilu prema službenoj osobi i zanemarivanje  i zlouporabu djetetovih prava

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim državljaninom Njemačke. Sumnjiči se da je fizički  napao policijske službenika koji su postupali prema njemu zbog dojave o fizičkom napadu na dijete na omiškom području. Prilikom uhićenja pružao je aktivni otpor, te su nad njim uporabljena sredstva prisile ( tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Jedan policijski službenik je lakše tjelesno ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena je i 39-godišnjaku  kojom prilikom su mu utvrđene lakše tjelesne ozlijede, dok su kod djeteta uočene vidljive tjelesne ozlijede.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju zbog sumnje da je počinio kaznena djela Prisila  prama službenoj osobi, Tjelesna ozljeda i Zanemarivanje i zlouporaba djetetovih prava protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, te je predan  policijskom pritvorskom nadzorniku.

Rezultati provedene akcije u prometu

Jučer,  u srijeda 12. kolovoza od 16 do 20 sati na području PU splitsko-dalmatinske provedena je akcija u prometu „Brzina + MTC/MOP“. Tom prilikom je evidentirano je 317 prekršaja od kojih  184 prekršaja u odnosu na nedozvoljenu brzinu, 56 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 8 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom i 14 za nekorištenje zaštitne kacige.

Provale u stanove, građani budite  oprezni

Na području PU splitsko-dalmatinske bilježe se provale u domove, vozila i druge prostore  kojom prilikom počinitelji koriste nepažnju građana i njihovo uvjerenje da im se to ne može dogoditi. Tijekom 11. i 12. kolovoza evidentirane su  provale u dva stana u Splitu,  te po  jedan na području Imotskog, Trogira i Kaštela kojom prilikom je  otuđen novac, nakit i tehnika.

Stoga upamtite:

Ni najbolje brave nisu učinkovite ako ih ne zaključavamo!

Po mogućnosti na vrata stana postavite sigurnosni lančiće, širokokokutnu špijunku i interfonski uređaj.

Lako dostupna podrumska, garažna i vrata priručnih ostava osigurajte roletnama s  osiguračem ili željeznim rešetkama.

Ne držite novac i dragocjenosti u posudama na kuhinjskim policama, pod jastukom, među rubljem i sl. lopovi znaju da ondje treba tražiti.

Zapišite tvorničke brojeve(identifikacijske oznake) vrijednih tehničkih aparata i predmeta, a nakit,  slike i slične predmete fotografirajte – popis i fotografije čuvajte na skrovitom mjestu.

Budite oprezni i pokažite interes i dobrosusjedska suradnju u brizi  za imovinu.

Obratite pozornost  i dojavite policiji na besplatni broj telefona 192 svoja opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama.

Povezani članci

Back to top button