Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Policijski službenici Policijske postaje Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakinjom za koju je utvrđeno postojanje sumnje da uje u vremenskom periodu od 30. srpnja do 01.kolovoza 2020 u mjestu Hvar usmrtila četiri mačke čime je ostvarila obilježja kaznenog djela  Ubijanje ili mučenje životinja. Nadležno državno odvjetništvo izviješteno je o dovršetku kriminalističkog istraživanja posebnim izvješćem, kao nadopunom ranije dostavljene kaznene prijave.

Nadalje, protiv 61-godišnjakinje je podnesena i kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama jer su tijekom kriminalističkog istraživanja kod iste pronađene dvije zasađene stabljike marihuane. Kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.

 Dovršeno istraživanje u Trogiru

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje da je 19-kolovoza provalio u kuću Okrugu Gornjem iz koje je otuđio različite predmete u vrijednosti oko 31 tisuću kuna. Također je u ožujku ove godine počinio krađu stolica, te je u kolovozu otuđio dasku za veslanje.  O dovršetku istraživanja obaviješteno je nadležno državno odvjetništvo redovnim putem.

Otuđio novac iz prodavaonice

U subotu, oko 12:15 sati  u Kaštel Štafiliću, maskirani počinitelj je ušao u prodavaonicu držeći u ruci nož, odgurnuo je djelatnicu, te je iz kase otuđio novac. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Otuđili mu novčanik

 Jučer, u 01:30 sati ispred kasina u Splitu 36-godišnjaku je otuđen novčanik s novcem i dokumentima. Prema navodima oštećenog napala su ga dva muškarca, a jednog od njih je upoznato toga dana u jednom ugostiteljskom objektu. Oštećeni nije zadobio ozljede. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Dovršeno istraživanje

Policijski službenici Policijske postaje Vis dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom za koju je utvrđena osnova sumnje da je 22. kolovoza oko 19 sati u stanu, u kojoj su se nalazili 36-godišnjakinja i još dvoje djece, držeći u ruci upaljač, prolila benzin po 36-godišnjakinji i po namještaju, uz prijetnju da će sve zapaliti. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu predana je pritvorskom nadzorniku zbog postojanje sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u pokušaju.

Povezani članci

Back to top button