Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja,  oštećenje tuđe stvari, četiri teške krađe, pet krađa i požar.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od kojih dvije s materijalnom štetom. Šest osoba je lakše ozlijeđeno.

Izdvojeno:

Sumnjiči se za opće opasnu radnju

Policijski službenici I. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom koji se sumnjiči da je 7.svibnja 20,30 sati na Carrarinoj  poljani u Splitu u sukobu koji je prethodio događaju ispalio hitac iz  pištolja. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine  općeopasnom radnjom ili sredstvom protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici proveli su  kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakinjom. Utvrđena je sumnja da je kao vlasnica i odgovorna osoba trgovačkog društva tijekom 2012. godine umanjivali dnevni promet, odnosno poreznu osnovicu čime je  oštetila državni proračun RH za oko 450 tisuća kuna. U svezi kaznenih djela Povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i Utaja poreza ili carine protiv nje je podnijeto posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjakinjom koja se sumnjiči da je tijekom 2012. godine dovela u zabludu jednu banku kada je s računa neovlašteno, bez punomoći, raspolagala sa štednjom za iznos od oko 26 tisuća Eura i time oštetila banku za spomenuti  iznos. U svezi kaznenog djela Prijevara protiv nje je podnijeto posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Provaljeno u dva stana u Splitu      

Jučer tijekom dana nepoznati počinitelji provalili su u prostorije dva stana na području Splita, u ulici Fausta Vrančića i Vrličkoj ulici. Tom prilikom otuđen je novac i nakit, a počinjenja materijalna šteta se procjenjuje na oko 30 tisuća kuna. Policijski izvidi su u tijeku.

Sumnjiči se za krađu milodara

Policijski službenici Policijske postaje Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad  52-godišnjakom. Sumnjiči se da je 5.svibnja iz crkve u Omišu otuđio milodare. Počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 2 tisuće kuna, a protiv njega je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

Back to top button