Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, tri oštećenja tuđe stvari, jedna teška krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, na području PU splitsko-dalmatinske u protekla 24 sata zabilježene su četiri prometne nesreće. Dvije osobe su lakše povrijeđene.

Izdvajamo:   

Priveden zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju

U subotu, oko 09. 15 sati u mjestu Donji Vinjani 34-godišnji muškarac daskom je fizički je napao 33-godišnjaka koji je zadobio lakše tjelesne ozljede i to površinske ozlijede po glavi i rukama. 34-godišnjak je uhićeni doveden u službene prostorije, a nakon dovršenog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda u pokušaju.

Napao policajca nakon što je utvrđeno da vozi pod utjecajem alkohola 

U petak, 21. svibnja, u Dubrovačkoj ulici u Makarskoj oko 04:55 sati policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak za kojeg je utvrđeno kako je vozilom upravljao u alkoholiziranom stanju ( 1,34 g/kg). Nakon što mu je rečeno da je isključen iz prometa 34-godišnjak je započeo vrijeđati policijske službenike koji su mu izdali zapovijed da se smiri, na što se oglušio i uhvatio je za vrat policijskog službenika. Nad njim su policajci uporabili sredstva prisile kako bi ga savladali i spriječili u daljnjem bijegu. Policijski službenik je zadobio LTO u vidu crvenila na vratu. 23-godišnjak je doveden u službene prostorije, pregledao ga je liječnik, nije zadobio ozlijede, zadržan je do otriježnjenja i nakon toga je nad njim provedeno krim. istraživanje. Utvrđeno je postojanje sumnje da je 23-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Također, ostvario je i obilježja prekršaja i to čl.17 Zakona o prekršajima protiv javnog red i mira radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu, te će također protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja  vožnje u alkoholiziranom stanju, a sve  sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta i Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 19-godišnjaka koji su 19.svibnja ove godine na štetu maloljetnice ostvarili obilježja kaznenih djela Protupravno oduzimanje slobode i Spolna zlouporaba djeteta mlađeg od 15 godina. Uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzoniku.

Pronevjera

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta postupajući po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Splitu proveli su kriminalistička istraživanje i prikupili obavijesti i materijalne dokaze iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je 46-godišnjak kao voditelj odjela pića u trgovačkom društvu, na području Podgore, u razdoblju od 02.05. do 13.05.2019. g., zadržao za sebe dnevne utrške ugostiteljskih objekata trgovačkog društva, koji su trebali biti stavljeni na polog, odnosno uplaćeni u centralnu blagajnu, otuđivši na taj način ukupan iznos od 57.976,25 kuna, čime je oštetio svog poslodavca za isti iznos, koji do danas nije vratio, čime je ostvario obilježja kaznenog djela Pronevjere iz čl. 233. Kaznenog zakona. Podneseno posebno izvješće  ODO Split redovnim putem.

Tijekom vikenda sankcionirano 245 prekršaja prekoračenja brzine

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 564 prekršaja od čega izdvajamo 44 za alkohol, 245 za prekoračenje brzine, 82 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 44 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 8 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 10 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 4 prekršaja zbog zabrane upravljanja. Evidentirana je 21 prometna nesreća.

Povezani članci

Back to top button