Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Sažetak u protekla 24 sata

 Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena su tri prijetnje, dva oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe, pet krađa, pet požara na otvorenome te neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

U posljednja 24 sata evidentirano je  trinaest   prometnih nesreća od kojih osam s materijalnom štetom. Dvije osobe su  teže ozlijeđene, a pet lakše.

Pronađeno i oduzeto više od 2 kilograma amfetamina

Danas su policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili  kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u  počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama .

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 19-godišnjak na području Splita. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 2212,7 grama droge amfetamin, 124 grama droge marihuane, jedna stabljika biljke marihuane i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje. Zbog sumnje u počinjenje gore navedenog kaznenog djela  19-godišnjak je uz kaznenu prijavu priveden pritvorskom nadzorniku. Za napomenuti je da je navedena zapljena droge amfetamin najveća pojedinačna zapljena spomenute droge na području Policijske uprave splitsko dalmatinske u ovoj godini.

Dovršeno kriminalističko istraživanje  

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad šest osoba koje su u napadu oštetile automobil na autocesti A1. Naime, utvrđeno je osnova sumnje da su   agresivnom vožnjom sa tri osobna automobila na autocesti A1 u blizini mjesta Radošić zaustavili osobni automobil pri čemu su ga i oštetili. U ovom događaju nije bilo ozlijeđeni osoba. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom 40-godišnjak,  dva 26-godišnjaka, 25-godišnjak, 20-godišnjak i 21-godišnjak uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

Jučer, na dionici ceste D-8 u blizini mjesta Gradac došlo je do prometne nesreće, izlijetanje motocikla van kolnika. U ovoj prometnoj nesreći 22-godišnji  vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede, a 28-godišnja suvozačica je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, te su oboje zadržani na liječenju  u KBC Split. Na mjestu događaja izvršen očevid.

Razbojništvo

Jutros, u Splitu izvršeno je kazneno djelo razbojništva od strane nepoznate osobe u automat klubu na način da je isti uposlenima zaprijetio pištoljem te otuđio novac i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Ispravak objavljene informacije

 U odnosu na jučer objavljeno priopćenje vezano uz dovršeno kriminalističko istraživanje u istom je omaškom pogrešno  navedeno da je 36-godišnjak državljanin Njemačke.

Naime, muškarac prijavljen za kazneno djelo Dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom je 36-godišnji državljanin Hrvatske s prebivalištem u Njemačkoj.

Ispričavamo se na pogrešci.

Povezani članci

Back to top button