Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Sažetak u protekla 24 sata

 Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, dvije prijevare, teška krađa i  krađa.

U posljednja 24 sata evidentiran su četiri  prometne nesreće od kojih tri s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže ozlijeđena.

Sumnjiči se za napad na službenu osobu i prijetnju

 Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kaznena djela Napad na službenu osobu i Prijetnja.

Naime, 27. rujna policijski službenik izvan službe,  na povratku  s posla i u  službenoj odori,  uočio je  osobu koja na prometnici u mjestu Podgora udara i pokušava na silu  otvoriti vrata osobnog vozila u kojem se nalazila nepoznata osoba. Nakon  što se zaustavio i izišao iz vozila  25-godišnjak ga je  vrijeđao, prijetio mu  i pokušao ga  udariti. U svladavanju otpora policijskom službeniku   pomogao je   građanin, a potom su na mjesto događaja došli uređujući policijski službenici koji su osobu  uz  uporabu sredstava prisile ( tjelesna snaga , pepper  sprej i sredstva za vezivanje)  odveli  u splitsku bolnicu.  25-godišnjaku  i  dvojici   policijskih  službenika konstatirane su  lakše  tjelesne ozljede.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 25-godišnjaka  je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan  pritvorskom nadzorniku.

Povezani članci

Back to top button