Vijesti

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježen je pronalazak droge, razbojništvo, prijetnja, iznuda, prijevara, utaja, dva oštećenja tuđe stvari, teška krađa i dvije krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je devet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije su osobe teže ozlijeđene.

Prijavljeni za prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva muškarca u čijem ponašanju je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su ostvarili obilježja prekršaja radi čega su sinoć uz optužni prijedlog dovedeni na nadležni općinski prekršajni sud.

Nakon što je 14. listopada uočeno da je na društvenim mrežama javno objavljena fotografija maskiranog muškarca odjevenog u crnu odjeću koji u ruci drži pušku uz neprimjereni natpis, policijski službenici su započeli s intenzivnim kriminalističkim istraživanjem kako bi utvrdili identitet osobe s fotografije i pronašli oružje, te utvrdili o kakvoj se vrsti oružja radi.

Jučer su u službene prostorije dovedena dva muškarca. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje sumnje da je 23-godišnjak 14. listopada 2020. godine zračnu pušku (oružje kategorije C) nosio na javnom mjestu, te je svoju fotografiju s puškom javno objavio na društvenoj mreži, dakle oružje nosio na javnom mjestu na način kojim se uznemiruju građani i omogućio da je vidljivo drugim građanima čime je ostvario obilježja prekršaja iz čl.29. st.5. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Nadalje, provedenim istraživanjem nad 24-godišnjakom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da isti svoju zračnu pušku nije čuvao na adresi prebivališta, na način kako je to predviđeno zakonom, te je tu zračnu pušku posudio 23-godišnjaku, čime je ostvario obilježja prekršaja iz članka 33. i članka 36. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Tijekom istraživanja pronađena je zračna puška i spremnik koji su privremeno oduzeti.

 Služba kriminaliteta droga u Kaštelima zaplijenila i oduzela preko kilogram i pol marihuane

Jučer su policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom kod kojeg su u Kaštelima pronašli drogu. Naime, u sklopu istraživanja je obavljena pretraga obiteljskog stana i drugih prostorija koje koristi u Kaštelima kada je pronađeno i oduzeto jedna pvc vrećica marihuane ukupne mase  868 g te trinaest stabljika „cannabis sativa“ tipa droge marihuana visine od 100 do 130cm. Nadalje, policijski službenici ove Službe proveli su kriminalističko istraživanje i nad 42-godišnjakom kod kojeg su pretragom obiteljske kuće koju koristi u Kaštelima pronašli i oduzeli 750 g marihuane i jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje. Protiv obojice je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama sukladno čl.190. st. 2. Kaznenog zakona.

 Razbojništvo

Sinoć oko 20.20 sati u Kaštel Novom, u kladionici je ušao maskirani muškarac i prijeteći pištoljem od djelatnice otuđio novac nakon čega je pobjegao. Obavljen je očevid i traga se za počiniteljem.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close