Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Razriješeno 26 kaznenih djela  većinom imovinskog karaktera

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Trogir i Policijske postaje  Kaštela, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je na području Kaštela, Trogira, Omiša i Šibenika počinio veći broj kaznenih djela imovinskog karaktera, teških krađa i krađa.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da je 25-godišnjak u vremenu od 10.05.2020. godine do 11.10.2020.godine ostvario obilježja 15 kaznenih djela teških krađa i 8 kaznenih djela krađa  na način da je provaljivao ili na druge načine ulazio  u obiteljske kuće, vikendice, župne urede, crkve, ugostiteljske objekte, radne strojeve te trgovine, odakle bih najčešće otuđio gorivo, razne alat, akumulatore, cigarete, alkoholna pića te novčane iznose. Također, postoji sumnja da je gore navedenim kaznenim djelima otuđio maslinovo ulje, prijenosna računala, lovačku i ronilačku opremu, satove, priključak za radni stroj, milodar te crkvenu opremu. Procijenjena materijalna šteta ovim kaznenim djelima je preko 250 tisuća kuna. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je 25-godišnjak  svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenog djela Krivotvorenje isprava na način da je na osobno vozilo koje je koristi postavio na pripadajuće registracijske oznake, a također postoji sumnja da je svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenih djela Prijetnje  i Nasilja u obitelji.

Protiv 25-godišnjaka je  zbog sumnje u počinjenje naprijed navedenih kaznenih djela  podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

 Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 18-godišnjaka. Utvrđena je sumnja da su ostvarili obilježja kaznenih djela  protupravno  naplate i  oštećenje tuđe stvari                        počinjenih na splitskom području na štetu jedne maloljetne osobe. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, zbog sumnje u počinjenje navedena kaznena djela protiv njih su podnesene odgovarajuće kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

Back to top button