Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Sažetak u protekla 24 sata

 Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je oštećenje tuđe stvari, tri  teške krađa, krađa  i  neovlaštena proizvodnje i prometa drogama. U posljednja 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća kojih četiri s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže ozlijeđena.

Pronađen i oduzet kokain

U nedjelju, dana 25.2020. godine Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.  Tijekom kriminalističkog istraživanja, dana 24.10.2020.g na području Solina, kod 23-godišnjaka je pronađeno i oduzeto šest PVC vrećica sa sadržajem 49.9 grama droge kokain, 163.5 grama nepoznate praškaste materije te digitalna vaga za precizno mjerenje. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 23-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se da je oštetio tvrtku

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Pronevjere i Krivotvorenja službene isprave. Naime, 41-godišnjaka kao zaposlenika tvrtke, se sumnjiči da je u vremenskom periodu od 02.06. do 10.06.2020. godine u više navrata krivotvorio poslovnu dokumentaciju te na taj  način naplaćeni novac ne bi polagao na račun tvrtke u kojem je zaposlen već bi ga protupravno zadržao za sebe. Materijalna šteta ovim kaznenim djelima iznosi oko 17 tisuća kuna. Zbog sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela protiv 41-godišnjaka podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom koji je u subotu na području Splita, na štetu ženske osobe ostvario obilježja kaznenog djela Protupravno oduzimanje slobode na način da je zaključao stan u kojem su se nalazili i nije joj dozvoljavao da istog napusti. Nakon dolaska policijskih službenika, muškarac je otključao vrata stana.

Doveden  je u službene prostorije, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje,  te je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protupravno oduzimanje slobode uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Povezani članci

Back to top button