Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Obavijest o radu upravnih poslova u subotu 21.8.2021.

U subotu, 21.8. 2021. od 7,30 do 14 sati službenici upravnih poslova u sjedištu PU splitsko-dalmatinske, Trg Hrvatske bratske zajednice 9, radit će na poslovima uručenja izrađenih osobnih isprava, te izdavanju uvjerenja.

Pozivamo građane da iskoriste ovu mogućnost i dođu po svoje izrađene isprave.

Zaplijenjena droga i oružje

Policijski službenici Službe kriminaliteta  droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kaznena djela Neovlaštena proizvodnja    i promet drogama i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, obavljenom pretragom stana i drugih prostorija koje navedeni koristi na kaštelanskom području pronađeno je i oduzeto  250 komada tableta droge ecstasy; 7,2 grama droge amfetamin tzv.“speed“, te jedan pištolj s pripadajućim okvirom i prigušivačem i jedna ručna bomba.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan pritvorskom nadzorniku.

Razbojništvo u Makarskoj

U noći 19.08.2021. oko 3,50 sati na benzinsku postaju u Makarskoj osobnim vozilom došao je  muškarac i nakon što je ulio gorivo ušao je u  prodajni prostor i uz prijetnju da ima oružje otuđio novac, nakon čega se udaljio. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Sumnjiči se za počinjenje više krađa

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je od  6.travnja do 3. kolovoza 2021. na području Kaštela, Solina, Dugopolja i Brela  iz raznih prodavaonica otuđio alkoholna pića, odjevne predmete, kozmetiku  i prehrambene artikle. Ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 15 tisuća kuna.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje vezano uz  požar na Hvaru 

Jučer 18.08.2021. oko 22,40 sati na otoku Hvaru došlo je do izbijanja požara u uvali Stupišće, na rtu Kabal. Vezano uz okolnosti događaja policijski službenici su u službene prostorije doveli dvije osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje.

Rezultati akcije „Faktori rizika“

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske jučer, u srijedu 18. kolovoza od 9 do 13 sati  provedena  je akcija „Faktori rizika“.

Evidentirano je ukupno 167 prekršaja od čega izdvajamo 70 za alkohol, 1 za prekoračenje  brzine, 30 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 6 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 1 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo ,1 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i  1 prekršaj zbog vožnje bez zaštitne kacige.

Povezani članci

Back to top button