Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, tri prijevare, oštećenje tuđe stvari , teška krađa, deset krađa i četiri požara.

U posljednja 24 sata evidentirano je deset  prometnih nesreća od kojih osam  s materijalnom štetom. Jedan osoba je teže, a dvije su  lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

27-godišnjak se sumnjiči za razbojništvo u Makarskoj

Policijski službenici PP Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom. Sumnjiči se da je 19.8.2021. ušao u prostorije  benzinske postaje u Makarskoj i  uz prijetnje otuđio novac. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Razbojništvo protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici PP Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom koji se sumnjiči da je 12. kolovoza  u Solinu zbog nesuglasica u prometu oštetio taxi vozilo. U svezi navedenog kaznenog djela podnijet će se posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici I. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom koji se sumnjiči da je 31.srpnja  u Splitu na ulici otuđio torbu s novcem i dokumentima . Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađa protiv njega će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava.

Sumnjiči se za počinjenje više kaznenih djela

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom koji se sumnjiči da je ostvario obilježja kaznenih djela nasilje u obitelji, povrede djetetovih prava  i tjelesne ozlijede na štetu članova  obitelji, te kaznenog djela prijetnja na štetu više osoba. Obzirom da je 29-godišnjak policijski službenik isti je udaljen iz službe, te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz  kaznenu prijavu predan je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Napad na prometnog redara

Policijski službenici  II. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom koji se sumnjiči da je 22. kolovoza na ulici u  Stobreču verbalno, a potom i fizički napao prometnog redara koji je obavljao  službene radnje. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napad na službenu osobu podnijet će se posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 424 prekršaja od čega izdvajamo 42 za alkohol, 68 za prekoračenje  brzine, 43 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 25 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom i  11 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Evidentirana su 2 prekršaja koje su počinili ponavljači prekršaja u prometu tzv. recidivisti.

Evidentirane su 24 prometne nesreće od kojih 6 s ozlijeđenim osobama. Četiri osobe su  zadobile teške tjelesne ozljede i četiri lakše tjelesne ozljede.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button